Касиел Ноа Ашер - артист на Европа

Българската актриса спечели Гран При на театралния фестивал в Преспа за спектакъла си „Нищо по-хубаво”
14 юли 2009 11:05,
7
Касиел Ноа Ашер - артист на Европа
Момент от „Нищо по-хубаво” в Преспа. Снимка: Модерен театър

На Седмия Международен фестивал в Преспа „Актьорът на Европа” българската актриса Касиел Ноа Ашер спечели Гран При „Езеро без граници ” със спектакъла си „Нищо по-хубаво” от Оливър Буковски.

Международното жури с председател известния хърватски театровед проф. Дарко Гашпарович връчи голямата награда на Касиел Ноа Ашер за изключително присъствие и актьорска игра.

Съдбата на героинята на Касиел – Метхилд - едновременно убийца и светица беше блестящо изиграна от нея, в невероятно пространство Сарая в Ресен.

Втората по значение награда получи известния френски актьор от „Комеди франсез” Роже Миремонт за неговия спектакъл „Театърът и последствията от него” .

Фестивалът, който вече седем години избира „Актьорът на Европа” е основан известния македонски писател и драматург, посланник на Македония в Юнеско Йордан Плевнеш и френският писател Жак Лакариер се провежда в пространствата на Преспанското езеро, във водите на което минава границата между Македония, Гърция и Албания.

В тазгодишното издание на фестивала участваха актьори от Хърватия, Македония, Франция, България и др.
Спектакълът „Нищо по-хубаво” има покани за участие в международни театрални фестивали в Русия, Хърватия, Франция.

Негов режисьор е Младен Алексиев и понастоящем представлението се играе в Модерен театър.

Основният му образ актрисата определя като „едно влюбено животно. Една жена, която е минала тежък живот на 5 жени. Всичко това, което й се е случвало, е достойно за 5 нещастни романа. Но тази жена е влюбена в момента. И това е страхотното. И разказва за всичките нещастия и ужасии, които са й се случили под формата на виц.

Аз мисля, че тази героиня би могла да бъде любима и на Кустурица, и на Фелини, и на Алмодовар. И за мен е страшно предизвикателство. Освен това публиката абсолютно ще наднича и в устата, и в кътниците ми, и няма никакъв момент на измама. Не бива да има такъв. Тя е един съвременен клоун.”

Цялото интервю с Касиел Ноа Ашер по повод премиерата на спектакъла чети тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
тина преди 14 години
Kasiel BRAVO!LUBIMA SI MI!
5
1
 
1
 
! Отговори
valkata преди 14 години
4estito!ni6to po-hubavo ot edna zaslujena nagrada!
4
1
 
1
 
! Отговори
4040 преди 14 години
БРАВООООООООООООО!Касиел много се радваме на успеха ти!На добър час и на новият Модерен театър!Покажете им как се играе!
3
1
 
1
 
! Отговори
zanzibar преди 14 години
Страхотна!4естито!Касиел Ноа Ашер е най-любимата ми актриса!
2
1
 
1
 
! Отговори
edin umen 4overk преди 14 години
много е проста тази жена, много претенции, много бездарие, голямо позьирство и никакъв талант - едни и сищи тривилани и скучни роли...злеее
1
0
 
2
 
! Отговори
hehe преди 14 години
Касиел Ноа Ашер-или лудата Деса Красова :) Аз си я спомням много добре , когато на едно представление пикаеше в легенче на сцената пред публиката и мислеше , че прави изкуство пфу !!! Да ви БЪ в тетралите прости :) Иначе за наградата честито :)