В такта на Sofia Dance Week

Спектакъл с международно участие открива тазгодишното четвърто поред издание
Обновена: 18 авг 2011 15:14 | 18 авг 2011 15:14, Петя Славова
0
В такта на Sofia Dance Week
ASA. Снимка: Sofia Dance Week

Съвсем скоро едно от най-любопитните музикални събития у нас ще ни раздвижи из пет различни софийски зали – Зала 1 на НДК, Софийска опера и балет, Сълза и смях, Музикален театър и Младежки театър.

Причината е пиближаването на четвъртото издание на утвърдилия се в българското културно пространство фестивал за съвременен танц Sofia Dance Week.

Събитието за поредна година ще доведе в столицата едни от най-интересните спектакли от световната танцова сцена.

Цяло съзвездие от националности ще „оцвети” софийските зали в шест поредни вечери, от 26 септември до 1 октомври.

Един от основните акценти в тазгодишното издание е спектакълът A.S.A.

Спектакълът е първият български проект за съвременен танц и ще има честа да открие четвъртото поредно издание на Sofia Dance Week.

Заглавието A.S.A е абревиатура от „Average Speed of Answer” (средна скорост на отговор).

A.S.A. е по концепция и хореография е на Живко Желязков, а за постановката са селектирани танцьори от различни краища на света.

Участниците в проекта са избрани на последователно проведени кастинги в Будапеща, Каунас и София.

A.S.A е пътешествие, което преминава през различни области от нашия живот, простиращи се от физическото „земно осъзнаване” до абстрактното „космическо съзнание”. Какви са новите предизвикателства пред нашата лична организация в прехода от индустриалното към информационното общество – това са въпросите, които спектакълът отправя към публиката.

«Танцьорите са наистина много различни. И това не е свързано само със собствената им култура. Те имат различни физически качества и реакции, имат свои индивидуални нагласи и представи за танца. Посоката, в която ще се движи този проект, е да изкара тази индивидуалност, да запази точно това различно, което се крие в тях. А това ще обогати спектакъла и от гледна точка на естетиката – един по-широк спектър от изразни средства, както и тяхното нетипично и многопосочно реализиране», сподели хореографът на A.S.A, Живко Желязков.

Спектакълът A.S.A е част от проекта "Circle: connecting dance practices in Europe" и "Probiotic for the Contemporary dance in Bulgaria".
На17 август вече могат да се намерят и билети за фестивала, като цените са в ценовия ранг от 10 до 40 лв.

Специално за най-големите почитатели на съвременното танцово изкуство, организаторите на фестивала са подготвили фестивален билет 6 + на стойност 50 лв., който освен достъп до цялата фестивална програма, дава достъп до „зад кулисите” на Sofia Dance Week, както и до всички фестивални партита и други „плюс” изненади.

Фестивалът ще се проведе от 26 септември до 1 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари