Христо Мутафчиев се ядоса на политиците

Не принизявайте изкуството, призова актьорът
30 май 2013 15:18, Петя Славова
7
Христо Мутафчиев се ядоса на политиците
Христо Мутафчиев. Снимка: Булфото

Караниците на политиците през последните няколко дни ядосаха актьора Христо Мутафчиев. Най-голямото му раздразнение предизвикаха сравненията "лош театър" и "истински цирк".

"Вие били ли сте на истински цирк, господа?", попита политиците в отворено писмо председателят на Съюза на артистите в България и продължи: Как да сте били, като той изгоря на 26 септември 1983 г."

Актьорът определи изказванията на упрявлаващите като цинични, които не знаят какво е себеотдаване, любов и смелост, за да се стъпи на сцената. Той призова да бъдат повишени пенсиите на актьорите, които живеят унизително с мизерни доходи и забрани използването на думата "слаб актьор".

Мутафчиев обясни, че единственото определение, което може да е подходящо за поведението на намиращите се в Народното събрание, е "халтура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи от футбол ,жени и политика разбират всички,а от театър-само "Ачо *** " !? Той си е "самодостатъчен ',май...
5
1
 
2
 
! Отговори
PAVE преди 10 години
HRISTO,NIMA NE RABOTE6TITE V TEATURA NE ZASLUJAVAT DOBRI PENSII.VIE ARTISTITE POLU4AVATE EDNI HONORARI ,KOITONAVQR NE DEKLARIRATE.VIE SI IMATE DOSTATU4NO OBLAGI,PO4IVNI DOMOVE,SASLUJIL ARTIST,NARODEN ARTIST, I TAKA........
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този артист Мутавчиев какво мнение дава след като е комунист до мозъка на костите си, скапана ***.
3
2
 
6
 
! Отговори
OPPALYANKA преди 10 години
ЗАЩО НЕЗАСЛУЖЕНО, ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ ПРАВИЛАТА НА НОИ, ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИИТЕ НА ХОРА, КОИТО НЕ СА МИСЛИЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ? НИМА НЕ Е ИЗВЕСТНО, ЧЕ ТЯХНИТЕ ХОНОРАРИ НЕ СА БИЛИ НИСКИ И ВЪРХУ ТЯХ НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ. ЗАЩО СЕГА ВСИЧКИ АРТИСТИ И ПЕВЦИ ХЛЕНЧАТ. ТЕ НЯМАТ МОРАЛ! ЗАКОНЪТ Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ И ИЗКЛЮЧЕНИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА.
2
9
 
12
 
! Отговори
naTpuoT преди 10 години
Добре го е казал
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добре им го е казал.