Мюзикъл на Стинг ще бъде поставен в Бродуей

"Последният кораб" е вдъхновен от мемоари на музиканта
20 сеп 2013 10:11, Петя Славова
0
Мюзикъл на Стинг ще бъде поставен в Бродуей
Стинг. Снимка: Reuters

Мюзикълът на британския музикант и певец Стинг "The Last Ship" /"Последният кораб"/ ще бъде поставен в Бродуей, след като за кратко бъде представен в Чикаго, съобщи Асошейтед прес.

Спектакълът е вдъхновен от мемоарите на Стинг, израснал в корабостроителен квартал в Североизточна Англия. Мюзикълът ще гастролира на бродуейска сцена през есента на 2014 година, след като се състои световната му премиера в Чикаго следващото лято.

Либретото на мюзикъла е написано от драматурга Джон Логан и от писателя Брайън Йорки. Режисурата е поверена на Джо Мантело, а хореографията - на Стивън Хогет.

Стинг е носител на 16 награди "Грами" и е бивш фронтмен на групата "Полис". Той е роден в Нюкасъл и във вторник ще пусне на пазара новия си албум, който също е озаглавен "The Last Ship", вдъхновен от бъдещия мюзикъл.

Сюжетът проследява съдбата на лиричен герой от моряшкия град Уолсенд, който странства из света в продължение на 14 години. Когато се завръща у дома той разбира, че бъдещето на корабостроителниците е застрашено, а любимата му е тръгнала с друг мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари