Учредиха награда в памет на Филип Сиймор Хофман

Отличието ще се присъжда на автор на театрална пиеса
26 фев 2014 18:00, Петя Славова
0
Учредиха награда в памет на Филип Сиймор Хофман
Снимка: Reuters

Награда, която всяка година ще се присъжда на автор на театрална пиеса, бе учредена в памет на актьора Филип Сиймор Хофман, починал в началото на месеца от свръхдоза в Ню Йорк, съобщи Франс прес.

Наградата ще се придружава от 45 000 долара, осигурени от таблоида "Нешънъл инкуайърър" и неговото издателство "Америкън медиа инк.", пише БТА

Вестникът оповести след смъртта на Хофман, че актьорът имал хомосексуална връзка с един от приятелите си Дейвид Кац. Той заведе дело срещу таблоида за клевета, но двете страни постигнаха извънсъдебно споразумение. Кац лансирал идеята, че като компенсация "Нешънъл инкуайърър" ще трябва всяка година да финансира награда, която се присъжда на автор на театрална пиеса.

"Тъй като Кац не искаше пари, се споразумяхме "Нешънъл инкуайърър" да предоставя суми за позитивни начинания, каза адвокатът на ищеца. Клиентът ми предложи да се учреди фондация, която всяка година да връчва награда."

Филип Сиймор Хофман спечели "Оскар" за най-добър актьор за превъплъщението си в ролята на Труман Капоти във филма "Капоти" през 2006 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари