Най-добрите детски спектакли в Столичен куклен театър

Номинираните за "Икар" ще се играят от 23 март
13 мар 2014 13:46, Петя Славова
0
Най-добрите детски спектакли в Столичен куклен театър
Снимка: Столичен куклен театър

Най-добрите детски пиеси ще се играят в Столичен куклен театър. Имено там ще се представят номинираните за "Икар" постановки за най-малките.

Откриването на Кукления театрален салон 2014 ще се състои на 23 март от 16.30 часа.

Церемонията, ще стартира със стрийт парад пред театъра. В импровизирания карнавал ще се включат актьори на кокили, които ще спретнат неповторима програма с огнено шоу. Ще има и цирково шестивие с гигантски кукли и клоуни, както и уникален спектакъл с акробати от цирк „Балкански”.

Трите представления, номинирани за награди „Икар” за куклено изкуство са „Джуджето дългоноско” на ДКТ Сливен, „Басните на Лафонтен” на ДКТ Бургас и „Бурята” на Столичен куклен театър.

Зрителите ще могат да видят спектакъла „Джуджето дългоноско” на ДКТ Сливен още същата вечер от 17.00 часа, а „Басните на Лафонтен” на следващия ден – 25 март от 10.30 часа. Спектакълът за възрастни „Бурята” на Столичен куклен театър ще се играе на 26 март от 19.30 часа.

На 27 март - Международния ден на театъра - ще станат ясни и победителите. Церемонията по връчването на наградите „Икар” ще се проведе в Народен театър „Иван Вазов”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари