Бойка Велкова представя "Пътят към Афродита"

Премиерата на моноспектакъла е на 8 ноември
2
Бойка Велкова представя "Пътят към Афродита"
Снимкa: Елена Спасова

Столичният куклен театър ще бъде домакин на премиерния моноспектакъл на Бойка Велкова "Пътят към Афродита". Той ще бъде представен на 8 ноември, от 19:30 часа.

Сценографията е дело на Венелин Шурелов и Мартин Пенев, а зад музикалната картина стои Теодосий Спасов.

"Пътят към Афродита" е един спектакъл на Бойка Велкова, вдъхновен от аромат на канела, червено вино, мъжки устни, пропуснати нощи, думи на Исабел Алиенде и други афродизиаци.

Спектакълът е за връзката между прегрешенията и духовното израстване, за съвместното съществуване на Небесната и Телесната Афродита. Има подправки, без които животът ни би бил напълно безвкусен, точно тях и някои други афродизиаци описва този красив сценичен разказ.

Исабел Алиенде посвещава тези еротични фантазии на веселите, влюбените и - защо не? – на уплашените господа и унилите дами.

Бойка Велкова заслужено се нарежда сред водещите актриси в България. Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова, по-късно специализира в театралния институт „Лий Страсбърг” в Ню Йорк. Работила е в Драматичен Театър – Русе, Драматичен театър – Пловдив, Театър „София”, Театър Българска армия, а от 2009 г. е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов”.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Бойка Велкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Дес преди 9 години
Ужасно театрално представление. Самопредлагането и съветите на една застаряваща супер хитра манипулаторка и ретроспективните и сълзливи патерици в лицето на принудените да и помагат бивши и настоящи любовници, пуснати на мултимедия не можа да спечели публиката. Бойка е напълно изчерпана и тотално изкукала. Буди смях, но повече - съжаление.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"... пропуснати нощи..." - това е, заради което някога, след много години, може да съжаляваш. Но за да стигнеш до извода, че си сглупил, трябва да мине много време, та в главата ти да се изясни кое каква стойност е имало и колко наивен или неоснователно, по младежки избухлив си бил!