Антон Радичев за ракийката и лафовете от махалата

Големият актьор чества 40 години на сцената
6 апр 2015 11:17, Петя Славова
13
Антон Радичев за ракийката и лафовете от махалата
Снимка: Булфото

Антон Радичев чества 40 години на сцената на Народния театър. Спектакълът, в който публиката ще го види на 7 април е „Работно време” на Камен Донев. С удоволствие актьорът обясни, че за представлението вече няма нито един непродаден билет.

Пред БНТ Радичев си обеща, че ще продължи да е здрав, за да доставя удоволствие на хората.

"Те продължават да ми говорят на „ти”, като ме видят по улиците, защото ме чувстват много близък." – сподели актьорът с обяснението, че именно с него българите вечерят и си пият ракийката, докато са си пуснали телевизора.

Дали щеше да е различен живота му, ако през 80-те години бе приел да работи във Виена, актьорът още не може да си обясни. Тогава е отказал, тъй като времената са били такива. Съвсем скоро е получил апартамент, не е бил сигурен какво ще стане и с близките му. „Никога не съм предполагал, че толкова бързо ще се променят нещата и ще мога нормално да се върна тук”, отбеляза юбилярът.

Въпреки че е толкова години на сцената, актьорът разказа, че няма любима роля. За превъплъщенията си се осланя на режисьорите, с които работи”.

"Никога не съм мечтал за дадена роля. Играл съм и положителни, и отрицателни, и смешни, и сериозни. Всяка следваща е новата ми любима роля, с която се занимавам”.

Антон Радичев сподели впечатленията си, че дори да играе отрицателен образ, публиката вместо да намрази, започва да харесва ролята. Актьорът вярва, че това е така, защото има едно чекмедже в главата си, запълнено с разни лафове от живота, от махалата. Вади ги в най-подходящия момент.

Такъв е бил случаят с „Ще ме цака с топла бира” от „Оркестър без име”. Именно за този филм, останал в класацията на 10-те най-харесвани български филми ще гласува и той. На финал актьорът отбеляза: „Радвам се на голяма щедрост от страна на зрителите, от това, което правя на сцената.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
гост преди 9 години
ква таа бира *** ? Защо ще ме цака той мене с топла бира.Еи сега ще му я ударим у главата.Абе защо ще ме прави на *** той мене, ще ме цака с топла бира.
7
0
 
4
 
! Отговори
deep purple преди 9 години
udovolstvieto e moe da go gledam
6
0
 
8
 
! Отговори
до Сандо преди 9 години
брато, "Ф"сички сме у прехода.
5
1
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
познавам го лично - голям симпатяга !а някои от вас питал ли се с какво са си изкарвали прехраната хората на изкуството по време на прехода ? човека беше години наред на ръба на мизерията .... иначе всички го харесват
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камен Донев и Антон Радичев са страхотен тандем.Радвам им се много.
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотен и забавен, да е жив и здрав!
2
0
 
44
 
! Отговори
с преди 9 години
Голям образ е, няма спор. Голям български актьор!
1
1
 
36
 
! Отговори
художника преди 9 години
ГОЛЯМ !!!