Васко Василев свири в мюзикъла "Грозното пате"

Неговата цигулка е записала песента "Три минути"
7 апр 2015 12:47, Петя Славова
1
Васко Василев свири в мюзикъла "Грозното пате"
Поли Генова. Снимка: Модерен театър

Цигулката „Амати“ на световноизвестния български цигулар - Васко Василев, ще свири и в новия мюзикъл за деца и възрастни „Грозното пате“. Инструментът участва и в мюзикъла "Аладин" в песента "Духът е в теб", изпълнена от Поли Генова и Ненчо Балабанов.

Цигуларят лично е предложил на композитора и продуцент Марио Балтаджиев да изсвири една от вълнуващите музикални партии в „Грозното пате“ – „ Три минути“, изпята от Поли Генова.

Композиторът написал нотите и ги изпратил в Испания. Василев с огромно удоволствие ги изсвирил и записал парчето.

Още по темата

„Да си различен не е престъпление. Всеки е красив по своему и трябва да бъде приеман такъв, какъвто е. Всеки носи своя талант. Един ден грозното патенце до вас може да се окаже красив лебед.“ Това ни казват и изпяват от сцената Поли Генова, Ненчо Балабанов, Цветелин Павлов, Яница Маслинкова, Марина Драгомирецкая, Камен Иванов и Атанас Чопов.

„Грозното пате“ е реализирано от създателите на хитовия и обичан от децата мюзикъл „Аладин“. Либретото е дело на Иван Ангелов. Музиката – на Марио Балтаджиев. Режисьор на мюзикъла е Надя Асенова, хореограф – прима балерината Татяна Янева. Сценография и анимация – Кънчо Касабов. Невероятните костюми са дело на Антония Попова.

Премиерните представления на мюзикъла са на 25 и 26 април от 11.00ч. на сцената на Модерен театър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спектакълът не трябваше да се казва "Грозното пате", а "Гъзестото пате".