Спектакъл в НДК получи Анастасия Събева

Номинацията й бе за постановките "Женска управия" и "Антихрист"
28 апр 2015 14:36, Петя Славова
0
Спектакъл в НДК получи Анастасия Събева
Снимка: НДК

Режисьорът Анастасия Събева ще постави нов спектакъл в НДК. Това е наградата й в и “Полет в изкуството”, организирани от фондация “Стоян Камбарев”.

Официалната церемония по отличаване на авангардни млади таланти се проведе за шести път.

Анастасия Събева беше номинирана за постановките “Женска управия” и “Антихрист”. По думите на наградената “първата постановка е заредена с много любов - студентско представление, видяло своята премиера в НАТФИЗ и продължава да се играе до днес в Младежкия театър”. “Антихрист” може да се гледа в Пловдивския драматичен театър. Представлението е направено за българите, а творбата на Емилиян Станев я е провокирала да открие, че всеки носи у себе си и Бога, и Дявола.

Останалите млади творци, номинирани за приза на фондация “Стоян Камбарев” бяха братята цигулари Александър и Мартин Зайранови, актрисата Елена Телбис, кино тандемът Еди Шварц и Йордан Петков, както и художникът Андрей Хамбарски.

Голямата награда - бронзова статуетка на автора Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв. отиде при братя Зайранови.

В тазгодишното авторитетно жури влязоха учредителите на фондация "Стоян Камбарев" - водещи имена от културния и обществен живот в страната с председател Деси Тенекеджиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари