"Варненско лято" на 23 години

Международният театрален фестивал се откри с "Хъшове"
Обновена: 2 юни 2015 09:58 | 2 юни 2015 09:17, Петя Славова
1
"Варненско лято" на 23 години
Снимка: Булфото

В най-добрите случаи срещата между публиката и театъра би следвало да се определи като неочаквано пресрещане, каза днес селекционерът на 23-то издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" проф. Ромео Попилиев часове преди официалното откриване на феста. По думите му точно заради неочакваното той е избрал неконвенционални спектакли, които могат да изненадат и провокират мисленето на зрителите.

Откриването на фестивала бе с постановката "Хъшове", която вече едно десетилетие радва публиката, припомни изпълнителният директор на "Варненско лято" Николай Йорданов.

Председателят на Българската асоциация за театър Ириней Константинов акцентира върху културното разнообразие на фестивала. Той посочи, че една от постановките е вкарана в афиша сред изтичане на срока за подбора. Причината е, че се очаква спектакълът "Жана ДАрк" на театъра в Габрово да се превърне в събитие, посочи Константинов. Според него е добре през 2016 година в афиша на фестивала да влязат няколко такива постановки, стига да ги има.

Настоящото издание на "Варненско лято" ще тече на няколко сцени в града, пише БТА. В програмата са включени 29 заглавия, разпределени в четири модула - "Българска селекция", "Международна селекция", "Програма Шоукейс" и "Паралелна програма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Хъшовеварненско лято
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Малко хора знаят, че Теди не е този, за който се представя! Всъщност е пресметлив тарикат, хитър като лисица и свидлив като евреин. Хора, не вярвайте на позата, която заема този дундьо! Той наистина се опитва да не си създава врагове, но същността на търгашеската му природа му пречи. Работи главно в Германия, защото там не го познават отблизо, приемат първосигнално опитите му за театър или парформас и падат доста парички."Улицата" всъщност е абсолютна духовна порнография! Гледайте и мислете!