Касиел Ноа Ашер режисира студентите си

С постановката Театър 199 чества 50-годишнината си
12 юни 2015 10:00, Петя Славова
1
Касиел Ноа Ашер режисира студентите си
Снимка: Булфото

 С премиерните спектакли на "Театър, любов моя!" от Валери Петров на 12 юни и на 15 юни от 20.00 часа ще се чества 50-годишнината на Театър 199 "Валентин Стойчев".

Постановката е посветена на Валери Петров, Крикор Азарян, Младен Киселов, Стефан Савов, Таня Масалитинова, Славка Славова, Валентин Стойчев, съобщават от театъра.

Преди спектакъла довечера - от 19.30 ч., ще бъдат открити новите отливки в колекцията на Алеята на славата пред Театър 199 - на актьорите Татяна Лолова, Снежина Петрова, Владимир Пенев, Малин Кръстев и Захари Бахаров.

В "Театър, любов моя!" Касиел Ноа Ашер режисира своите състудентки от класа на проф.Азарян в НАТФИЗ Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова и е заедно с тях на сцената. Сценографията е на Красимира Серафимова, музиката - на Емилиян Гацов - Елби. Песента изпълнява Силвия Станоева. В спектакъла звучи и гласът на Стефан Щерев.

"Когато се втурнах в репетициите на "Театър, любов моя!" не предполагах, че предстои едно екстремно спускане по ледено било - хлъзгаво, опасно, неравно, право във врящо кълбо от нерви, любов, тайни, очарования, разочарования. И още - стоицизъм, страхопатии, беззащитност, вяра. . . Абе, актриси! Можеш ли да ги разбереш - 26 години от времето на първата ни среща с Лили, Стефка и Краси се превърнаха във въздух", откровеничи Касиел Ноа Ашер.

"Прекалено самодоволна съм била, да си въобразя, че ги познавам! Не си представях, че актриси с техния опит, завоювана слава, харизма, са първо - опростителни към моите несъвършенства. Второ - че имам срещу себе си бойци - саможертвени, безсуетни, дръзки. Трето - че е възможно репетиционен процес да премине във взаимност, помощ, подкрепа, нечовешко разбиране и вглеждане в Сърцето на другия. "Театър, любов моя!" не е представление. То е лична, съдбовна среща на четирима непознати", казва актрисата-режисьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Касиел Ноа Ашер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Евлоги преди 8 години
Само за заглавието да кажа - СЪстудентки са те, не "студенти".