Без снимки на сцената, помоли Къмбърбач

След Франкенщайн, той ще е Хамлет в театъра
11 авг 2015 10:28, Петя Славова
0
Без снимки на сцената, помоли Къмбърбач
Снимка: архив, Reuters

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач, който дебютира в ролята на Хамлет на лондонската театрална сцена, е помолил почитателите си да не го снимат, докато трае спектакълът, съобщи в. "Индипендънт". По думите на звездата, камерите на смартфоните пречат на артистите на сцената да се концентрират върху играта.

"Унизително и неприятно е да гледаш в залата тези бели и червени светещи точки на телефоните" - пояснява Къмбърбач, цитиран от БТА. Той добавя, че би искал да предаде на зрителите живи емоции, които да се запечатат в паметта им, а не на смартфона.

Къмбърбач изпълнява ролята на Хамлет в едноименната пиеса на Шекспир в театър "Барбикан". Премиерата на спектакъла се състоя на 5 август. Звездата призна, че в широко рекламираната постановка е имало някои технически неуредици.

Докато е произнасял например прочутия монолог "Да бъдеш или да не бъдеш", завесата се спуснала.
"Хамлет" ще се играе на сцената на театър "Барбикан" до 31 октомври. Продажбата на билетите за спектаклите започна преди една година.

С ролята на Хамлет Къмбърбач се завръща на театралната сцена, където се изявяваше за последно през 2011 година в ролята на Франкенщайн в постановка на Дани Бойл

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари