Стоянка Мутафова с нова роля на нова сцена

93 годишната актриса - в Независим театър
4 сеп 2015 14:20, Петя Славова
4
Стоянка Мутафова с нова роля на нова сцена
Снимка: Булфото

Въпреки напредналата си възраст Стоянка Мутафова не слиза от тетралната сцена. Тази есен примата на българския театър влиза в нова роля в комедията „Началото на края“. Спектакълът е първата ко-продукция между Независим театър и Драматичен театър Пловдив и предпремиерата му за столицата ще е на 21 септември на ул. „Върбица“ 12.

В комедията на Себастиан Тиери на Стоянка ще й партнират Пьотр Кшемински, Марияна Йотова, Елена Атанасова и Тодор Дърлянов. Актьорите репетират под режисурата на Андрей Калудов на сцената на Независим театър още преди края на миналия театрален сезон. Пловдивският Драматичен театър ще домакинства премиерата на съвместния спектакъл в края на септември.

Дни преди предпремиерата на „Началото на края“, на 19 септември под прожекторите на Независим театър ще застане и актьорът Любен Кънев с авторския си кино-театрален моноспектакъл „STOP- дяволът се призна за виновен!“. Младият и талантлив актьор, който доби популярност с ролята си на инспектор Тодоров в сериала „Под прикритие“, обиколи Европа през пролетта с авторския си спектакъл и зарадва феновете на театрланото изкуство в Лондон, Мюнхен, Нюрнберг и Рим. Тази есен за първи път у нас моноспектакълът ще бъде игран на театралната сцена на улица „Върбица“12.

„Героят в STOP е хищник, играещ с жертвите си като с мишки, разкъсващ, разярен, сексуално агресивен. Като персонаж от филм на Гай Ричи, за когото задръжки не съществуват. И той „смуче и пуска" кръв, но примесена със смях, който, без съмнение, и британската публика, известна с особеното си чувство за хумор, ще улови“, гласи афиша на спектакъла за еропейското му турне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора не се усещат кога да спрат. Време е вече. Докога ще се излага така?