Аня Пенчева "убива на дуел" Михаил Петров в "Лунатици"

Комедията се играе в Народен театър "Иван Вазов"
Обновена: 25 сеп 2015 08:03 | 25 сеп 2015 08:00, Петя Славова
0
Аня Пенчева "убива на дуел" Михаил Петров в "Лунатици"
Снимка: Булфото

Аня Пенчева "убива на дуел" Михаил Петров в комедията "Лунатици" от Кен Лудвиг, постановка на Росица Обрешкова в Камерната зала на Народния театър "Иван Вазов". Премиерните представления са на 29 и 30 септември.

Двамата са в ролите на двойка прочути навремето актьори - Джордж и Шарлът Хей, които сега са принудени да играят в градчета като Бъфалоу, щата Ню Йорк, на малки бедни сцени като в театър "Ерлангър". За тях обаче най-важно е да са в Театъра, който всъщност е истинският им живот - постоянно разиграват сцени от прочути пиеси, разговарят с реплики от тях, "изливат душите си" в христоматийни монолози. . .

Със спектакъла Виолета Гиндева се завръща след 20 години в Народния театър, а Михаил Петров отбелязва 40 години сценична дейност. Участват също Христо Чешмеджиев, Анна Петрова, Васил Драганов, София Бобчева, Павел Иванов, Владислава Николова. Преводач е Светлана Панчева. Сценичната редакция е на Михаил Петров, сценографията и костюмите - на Елена Иванова.

"Обичайте театъра!" - това иска да каже на хората екипът на спектакъла, по думите на Росица Обрешкова. Само в театъра е възможно толкова пълноценно общение между артисти и публика - творческият процес се извърша тук и сега, както в никое друго изкуство, коментира пред репортери режисьорката. В този нелек за театъра период пиесата е опит да защитим професията ни, която наистина е "спасителното ни въже", допълни тя, цитирана от БТА.

Бляскавата комедия за театъра от един от най-забележителните световни комедиографи, играна с успех по цял свят, е необходима на хората днес - в тези тревожни времена те имат нужда от психическо разтоварване, от успокоение и смях, убеден е Михаил Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари