У-лицата: Отиващо си лято в ритъма на хип хоп

СonnectionCrew: Младежите, забавляват, докато се забавляват
Обновена: 28 юни 2016 15:30 | 25 сеп 2015 18:00, Петя Славова
2

Желю. Снимка: Facebook

И днес Dnes.bg ще ви срещне с интересни личности в рубриката ни У-лицата. Това са хора, правещи любопитни неща. Хора, на които не им пречат политиците и останалите, за да създадат каквото са си наумили. Лица, които ще срещнем в парка, на улицата. С две думи: Лица от улицата

Аплодисменти Варна!

Цяло лято в крайморския ни град царуваше усещането за лежерност, веселба и почивка около центъра и плажната ивица. С вкус към морето и безгрижието допринасяха и група млади хора, които с таланта си привличаха всяка вечер минаващите край тях. И не само. Намериха си истински фенове сред децата. Това са Сonnection Crew - десетина младежи, обединени от страстта към танца. И наистина във всеки от тях има хъс, чувство за самоирония и любопитство към новите стъпки, към неизследваните си все още възможности. Трупата е едва на 4 години, а за първо лято излизат и на улицата. Забавляват, докато се забавляват. Заразяват с вдъхновението си и мнозина са тези, които остават да гледат шоуто им докрай или минават именно там, където знаят, че ще ги видят. "Аплодисменти Варна" се чува на финала на всеки техен спектакъл.

Представяме ви Пламен, Желю, Галин и Деница. Всеки от тях знае много добре задачата си на сцената и макар понякога атмосферата да изглежда небрежна и импровизирана, хореографията е предварително начертана.

Пламен и Желю

Пламен и Желю са сред основателите на Сonnection Сrew. Първоначалната им идея била да си направят момчешка банда, където да си танцуват за собствено удоволствие. Постепенно, виждат, че към тях идват хора, които искат да се присъединят. Пламен е този, който гледа напред в бъдещето. Убеден е, че трупата може да се развие на добро европейско, а защо не и на световно ниво. Вече има план как след лятото всички заминават да покоряват улиците на Европа.

Все пак там уличното изкуство си има традиция от 30-40 години. Именно и затова, като че ли повечето им фенове са чужденци. "У нас хип хоп културата набира скорост от 10-тина години. Може да се видят все повече хора с шапки настрани и изсулени гащи, но тепърва това изкуство ще започне да се оценява и разбира", разказва той.

"Голяма част от българите не са достигнали до това ниво да се отпуснат на това, което гледат. - допълва го и Желю – Затова пък, хората, които стоят тук се наслаждават на шоуто и нашата цел е именно това. Тези, които останат и гледат шоуто до край са важните за нас. Няма значение дали ще ни дадат пари, а да останат до финала".

Галин пък разказва как след всяко шоу към тях идват много майки с деца. "Като видиш огъня в очите на едно-две годишни хлапета, това те зарежда. След всяко излизане съм най-щастливият човек на света".

Иначе самият Пламен се е занимавал с футбол 11 години. Като завършва училище е бил във В група - футболист. Тогавашно негово гажде е танцувало хип хоп. И покрай нея, а и покрай филма "You Got Served" се запалва по ритъма. Започва да репетира вкъщи, да изучава стъпките, да експериментира. После идват и дискотеките, където хората му споделят, че танцува яко. С течение на времето така се случва, че не само танцува, а и е сред основавателите на трупата.

В началото започват осем души. Всеки се учи от всеки, а резултатът се вижда всяка вечер в центъра на Варна. "Имаме брейк и почти всички под стилове на хип хопа. Основните сме ги завладяли", разказва Пламен. Той нарежда цялостната картина за шоуто, а Желю е този, който отговаря за хореографията и е ко-водещ с Галин. Именно Желю е и другият основател на отбора. Запалва се по хип хопа от същия филм. Знае какво иска да се случи и следи всяко движение да следва първоначалния план. Споделя, че не се интересува от политика, защото всичко, излязо от медиите, му прилича на фарс и предпочита да се съсредоточи върху това, което прави - именно танците.

Деница

В Сonnection Crew е и Деница. Танцува и в друга група, където преподава от две години, макар самата тя да е само на 17. Някои от учениците й са по-големи от нея. Харесва й в отбора.

"Различно е, приятно е", споделя тя. Допада й разнообразието да идва всеки ден на шоу и да го превръща във всекидневие. Иначе Деница учи в търговска гимназия. Като е на 11, майка й пуска едно парче на 50 Cent и я води на курсове по танци. Така започва. Била е на различни места, обича да взима от всекиго по нещо. Надеждите й засега са да успее да се изхранва чрез танците и да излезе от България, за да почерпи опит и от чуждестранни хореографи.

"Ще видим дали тялото ще ми позволи да се занимавам с това. - разказва тя - Има хореографи на по 45 години, които могат да танцуват, но ако не се пазиш може и на 20-тина години да се откажеш". Самата Деница не се пази много. Все пак е тинейджър и прави каквото си иска. Като й кажат спри – тя продължава.

"Общо взето си имам бая травми, но болката не ми пречи, макар сега, в края на лятото, да я усещам по-силно". Наложило се е дори за две седмици в средата на сезона да си даде почивка, заради травмите, но не издържала по-дълго и отново е в отбора. Танците й взимат от свободното време, губи приятелства, но същевременно я зарежда.

"Изживяването е страхотно. Танците ми дават въздух", обяснява още Деница.

Галин

Другият в Сonnection Crew е Галин. Той прави бийтбокс и е настоящ национален шампион за 2014 г. Запалва се по бийтбокса покрай интернет и го възприема като "стопроцентова музика от човешката уста без никакви ефекти".

Правил е проекти с големи музиканти, свирещи народна музика. В началото родителите му си мислят, че това, с което се занимава му е хоби, но след състезанието осъзнават колко е важно това са него. Подкрепят го и са най-големите му фенове.

Всеки в отбора си има и свои лични амбиции и въпреки различията помежду си, успяват да се обединят в името на Сonnection crew. Често правят грешки, но ги възприемат като шанс да станат по-добри.

Момичетата също ги харесват. "В женската психика е, когато някой мъж прави нещо с любов и страст, той да изглежда по-привлекателен", обяснява Галин.

"Тренираме с любов! - това е най-сигурното, което мога да кажа", отбелязва Пламен и допълва, че всеки от тях е наясно, че за да стигнат европейско ниво, ще им отнеме време и работа, но желанието е толкова силно, че да ги заведе там, където искат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: хип хопСonnection crew
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Де преди 8 години
Добри са, ама трябва да видят Ню Йоркските маймуни какви ги вършат.
1
2
 
0
 
! Отговори
Mr Euglena преди 8 години
настъпване за отбори :o/