Глад без засищане в "Състоянието на нацията"

Театър Реплика показват "грешките на обществото"
Обновена: 5 окт 2015 12:46 | 5 окт 2015 12:40, Петя Славова
2
Глад без засищане в "Състоянието на нацията"
Снимка: Театър Реплика

 Опит за документална дисекция на състоянието на съвременното общество прави театър "Реплика" със спектакъла "Състояние на нацията".

Базирайки се на текстове на Ървин Уелш, описващи живота на маргиналите в обществото екипът изследва пътищата на декрадация и разпад на човешката личност. Разпад, започнал със свръхжеланието да имаш всичко, да притежаваш всичко, да консумираш всичко.

Това свръхжелание поражда друго искане - да господстваш, а от тук произлизат и всички трагични моменти между персонажите в постановката, стигади дори до канибализъм. Нацията яде, но не усеща засищане

В постановката участват Милко Йовчев, Благой Бойчев, Боряна Пенева, Милена Ерменкова, а режисьор е Ованес Торосян. 

Театър Реплика се занимава с темите, които вълнуват всички, отбелязват от екипа. Рови там, където най-много боли - в раните, които обикновено наричаме "грешки на обществото".

Основният му похват е документалния разказ, а личните истории са в основата на повечето представления, защото са най-подходящ материал, чрез който може да се изследва човешката същност.

В постановките няма да видим оценки, а единствено преживявания. Именно чрез тях всеки сам ще стигне до собствените си изводи за себе си и света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
... преди 8 години
..така е по-добре :)
1
0
 
0
 
! Отговори
... преди 8 години
Абе ,каква е тая дума"Защитане"...?