Още веднъж: "Да бъда или не"?

Вечният въпрос задава Димитър Стефанов в нов спектакъл
8 окт 2015 10:22, Петя Славова
0
Още веднъж: "Да бъда или не"?
Фотография от постановката на Димитър Стефанов "Живак". Снимка: Нов театърНДК

"Да бъда или не?"- задава вечния въпрос Димитър Стефанов в новия си спектакъл по текстове на Софокъл, Молиер, Улиям Шекспир и екипа на трупата. Представлението е на Фондация Театър Корсар.

Стефанов е познат с постановките си "Живак" и "Тиква" в Сатиричния театър.В новия му проект участват Анна Станчева, Димитър Живков, Мая Гелева, Николай Луканов, Цветан Николов, Юлия Коларова и Юлиян Балахуров. Музиката е на Ованес Торосян, а сценографията и костюмите на Димитър Димитров и Петя Димитрова.

Пиесата проследява развитието на театралното изкуство от античността до днес. Едновременно смешни и нестандартни, текстовете от „Едип цар“ на Софокъл и „Дон Жуан“ на Молиер звучат изключително актуални на фона на нашето ежедневие. Неспособността да избягаш от съдбата си /“Едип цар“/ сякаш напомня непрестанния цикъл в който се върти човек опитвайки се да намери щастие.

„Лицемерието е моден порок.“ - казва Дон Жуан, който е като огледало на самите нас, изгубени в различните модели на поведение.  Всичко това е обединено от образа на един блуждаещ през вековете Хамлет, който се опитва да намери смисъла на собственото си съществуване, приканвайки и публиката да намери отговор на въпроса „Да бъда или не?“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари