Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов играят "За теб"

Може да ги видим в Театър "Азарян"
27 ное 2015 21:54, Петя Славова
4
Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов играят "За теб"
Христо Мутафчиев. Снимка: архив, Булфото

Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов играят "За теб" в Театър "Азарян" на 29 ноември от 19.30 ч., съобщават от НДК.

Двамата актьори са братя в спектакъла по пиесата на Яна Борисова, постановка на Петър Кауков. Сценограф е Никола Тороманов.

По думите на авторката, пиесата е "ужасно смешна, малко тъжна и страшна, но покъртителна, това е написан специално за тези актьори пъзел от думи, тайни и преживявания, вдъхновен от истинския им живот".

Между тъмното и страшното, посред нощ, двамата братя Емил и Виктор успяват да изрекат онези неща, които всички ние някога сме искали да кажем на близките си, но сме премълчавали от липса на смелост или на точните думи. Изплашени от едно нещастие, влюбени в едно и също момиче и изгубили смисъла на живеенето, братята се преоткриват един друг, преминавайки през емоционални тресавища и океани.

Режисьорът Петър Кауков успява да преведе актьорите през нелекия текст и да ги мотивира да бъдат напълно откровени. Те от своя страна показват класа и смелост, жонглирайки с човешките страхове, слабости и болки и от тях "произвеждат материя", която вълнува.

Пиесата има номинация за "Икар-2015" за драматургичен текст и за "Аскеер-2015" за съвременна българска драматургия.

Следващото представление на "За теб" е на 21 декември, отново в Театър "Азарян".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
Бях свидетел как Бойко прати самолет до Бургас- Сарафово да го спасява от инсулт след запой! За вас ще прати Бойко самолет или ще умрете като куче докато чакате няколко часа да дойде линейката....срам ме е от този. Истинския творец е опозиция на властта....а този блюдолизец ли е гъ**лизец ли е