"Рицаря без кон" в Младежки театър

Спектакъл за децата в камерна зала
30 ное 2015 11:00, Петя Славова
0
"Рицаря без кон" в Младежки театър
Снимка: Младежки театър "Николай Бинев"

Може ли рицар да няма кон умува полския драматург Марта Гушньовска в  „Приказка за Рицаря без кон”.  Постановката под режисурата на Елжбиета Ейсимонт, в превод на Антоанета Попова може да гледаме в Младежки театър "Николай Бинев".

В приказката се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят. Спектакълът остроумно жонглира с приказни мотиви и обрати – принцесата е затворена в кула, рицарят е тъжен (защото няма кон), разбойниците няма кого на оберат, а злият змей няма кого да изяде, вълшебникът не може да вижда бъдещето, а кръвожадният прилеп се оказва една малка...

Една смешна история, в която се съдържа и голяма поука. Забавните песни и диалози създават приказно настроение в най-малките, но и успяват да усмихнат и по-големите, които са запазили детето в себе си. Нестандартните приключения на героите от приказката са пресъздадени от актьорския състав в лицето на Красимир Недев, Юлиян Петров, Ярослава Павлова, Севар Иванов и Деян Цвятков. Сценограф на спектакъла е проф. Майя Петрова, а автор на музиката е композиторът Михаил Шишков – син.

Представлението се играе на камерна зала затова препоръчваме предварителното закупуване на билети, за да няма разочаровани деца.

Следващи представления са на 5, 6, 8, 18 и 19-и декември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Приказка без кон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари