София Копола вдъхнови Валентино

Двамата се събират в "Травиата" в Рим
9 фев 2016 20:22, Петя Славова
0
 София Копола вдъхнови Валентино
Снимка: архив, Reuters
Тя стана известна с втория си пълнометражен филм "Изгубени в превода". София Копола влезе и в двора на "Мария Антоанета", като показа влечението й към тоалетите, но това бе само привидно.
 
Всъщност дъщерята на Франсис Форд Копола изследва как младата 14-годишна кралица се сблъсква с непознатите й нрави, далеч от близките си, опитвайки се да не обръща внимание на вперените в нея и съпруга й погледи, от когото всички чакат наследника на трона.
 
Именно с този свой проект, получил и "Оскар" за най-добри костюми. американската режисьорка привлече погледа на Валентино, който споделя, че иска да работи с нея.
 
И ето, че сега има възможност. В операта в Рим ще бъде поставена "Травиата". Костюмите ще са на 83-годишния дизайнер, който има много опит на сцената, а режисьор ще стане София Копола, която за първи път ще усети какво е да режисираш опера, съобщи ТАСС. Спектакълът ще се играе от 24 май до 30 юни.
 
Валентино е създател на костюми за постановката, вдъхновена от Рудолф Валентино - италианския актьор от епохата на нямото кино в Холивуд, на сцената на центъра "Кенеди" във Вашингтон. Негови са костюмите зи за постановката "Валентино"  на Нюйоркския балет. 
 
В  "Травиата" ще участва още един човек, имащ много общо с киното - а именно Нейтън Краули, който ще се захване с декорите на операта. Познаваме неговата работа във филми като "Батман в началото", "Черният рицар" и "Храбро сърце".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари