Свободата в нас изследва "Жената от морето"

Постановката по Ибсен в Театър Българска Армия
16 фев 2016 16:30, Петя Славова
0
Свободата в нас изследва "Жената от морето"
Снимка: Театър Българска Армия

"Жената от морето" по Хенрик Ибсен може да видим в Театър Българска Армия. Постановката под режисурата на Василена Попилиева е с премиерни дати 20 и 29 февруари. 

Години наред Елида Вангел съществува като черупка, захвърлена на дъното на тъмното море. Нейният живот е спрял в един момент от миналото, който тя оценява като много по-истински от настоящето и по-щастлив от бъдещето.
 
А на брега на фиорда хората се радват на топлите летни дни, влюбват се, мечтаят... На север през лятото слънцето изгрява дори посред нощ.
 
Възможно ли е човек, станал пленник на себе си и на своето минало, да успее да изплува и да се адаптира към настоящия живот на сушата?
 
Стремежът към постигане на вътрешна свобода е основната тема на това представление. Тази свобода, която идва не с напускането, не с промяната на външните аспекти на живота, а само тогава, когато човек успее да се раздели с онова, вътре в себе си, което го държи закотвен на едно място.
 
В ролите ще видим Георги Кадурин, Десислава Касабова, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Гергана Плетньова и Йордан Ръсин.  Сценаграфията и костюмите са на Даниела Николчова, а музиката на Добрин Векилов - Дони.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари