У-лицата: Галин Найденов - имайте "Шест и едно наум" за него

Пътят му от сериала "Връзки" до голямото кино
22 сеп 2017 17:05, Петя Славова
4

Снимка: Личен архив

И днес Dnes.bg ще ви срещне с интересни личности в рубриката ни У-лицата. Това са хора, правещи любопитни неща. Хора, на които не им пречат политици и останалите, за да създадат каквото са си наумили. Лица, които ще срещнем в парка, на улицата. С две думи: Лица от улицата.

Макар да слиза от студентската скамейка само преди година, Галин Найденов успява да скочи ловко на снимачната площадка. Познат е от сериала "Връзки", където замайва главата на главната героиня, изиграна от Анджела Недялкова. Дали ще се превърне в следващата млада звезда на родното кино като екранната си партньорка, тепърва ще разберем, но е ясно, че опитът му в киното става все по-категоричен.

Участва в няколко късометражни продукции като една от тях "Живи отражения" има премиера на фестивала за българско кино "Златна роза" през октомври, а на същия фестивал ще видим и участието му в пълнометражен филм "Шест и едно наум", където получава и главна роля.

Галин работи и с колеги с богат опит, както и с такива, които като него навлизат в професията, но не вижда разлика в процеса на работа. "С когото и да съм работил, всеки се е отнасял професионално", обяснява той пред Dnes.bg.

Все пак липсата на опит често го е стягала преди да направи нещо и осъзнава колко сериозно има още да учи. Усеща и колко много са му дали колегите, които отдавна са в професията и той не спира да попива и да следва съветите им.

Актьорството

Роден във Варна, Галин още от дете се впуска в актьорството. Родителите го подкрепят, а учителката му по български език в гимназията откровено заявява, че с тази негова визия успехът му предстои. Той не разчита само на това. След като се занимава с всякакви спортове, става част от театрално-музикална школа. Следва трупата на Валентин Митев, където се развиват и актьорските му заложби. Следващата му стъпка е да участва в телевизионно реалити за актьори, което е добра подготовка за кандидат-студентските изпити в НАТФИЗ.

Там е в класа на Снежина Танковска, която го учи на дисциплина. Благодарение на нея отива в страни като Китай и Русия, за да участва в два фестивала, заедно с целия си клас.

Чувства се късметлия сред младите си колеги, тъй като е реалист от самото начало и знае, че с актьорство не се става богат, особено в България. "Заплатата ни в театрите е по-ниска от тази на чистачи. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че има срамна професия, но е потресаващо да взимаш под 400 лв", категоричен е той и допълва, че към мрачната картина може да се допълни и още по-тъмни краски с хора, които по време на спектаклите си гледат в телефоните и не хаят за слуващото се на сцената.

"Тогава за какво го правиш? Не смятам, че спектакли-халтури трябва да възпитават вкуса към театъра". Медиите играят много важна роля в тази посока". Именно за това разказва и постановката, в която участва "Възхвала на колебанието" по текст на Георги Господинов, режисирана от Маргарита Младенова.

"В пиесата се обръща голямо внимание на медиите като стимулант на процеси, които влияят на човека. Но покрай случващото се в телевизиите, има голяма вероятност с подобен спектакъл да останеш неразбран".  Може да я гледаме в края на ноември в Театрална Работилница "Сфумато".

Киното

Що се отнася до киното, Галин Найденов винаги е бил запален по него. Още в студентските години е масовка в няколко продукции, в една от които участва и Деян Донков. 

"Шест и едно наум" е първото му участие, в който получава главна роля. "Сега като го гледам, виждам моменти, които бих променил и това ме кара да вярвам, че за тези години от снимането до сега, съм научил нещо. Все пак киното е екипна работа и не само моето изпълнение е важно".

Галин разяснява, че филмът се е получил добре, особено що се отнася за първи опит в киното и на почти целия екип, дори режисьорът Лъчезар Петров, който е и продуцент и сценарист, а също така го снима и със собствени средства.. "Филмът е за млади хора, които искат да живеят екстремно и това им се случва." Снимат в пет пещери. 

"Забравяш за всякакви неща, свързани с егото – лоша прическа, кал, мръсотия, пот. Любопитно е, че, докато гледате филма, може да усетите през какви процеси са преминавали актьорите. Разбира се кога ни е било трудно. Може би актьор с голям опит би успял да прикрие това, но на нас ни личи", споделя Галин.

Като свършва със снимките на филма Галин си казва, че приключва с пещерите, но се оказва, че те му остават тръпка. Последно отива на "Божиите очи" с приятелката си. Минава и през Рилските езера. Актьорът споделя, че не се чувства екстремист, а, просто човек, който обича планината, но би скочил с парашут или с бънджи.

Що се отнася до момичето до него, Галин с гордост съобщава името й – Елица Минчева Диянова и изяснява, че тя не е актриса, но уважава изкуството.

"Занимава се с право. Учи в СУ "Климент Охридски". Тя се развива много бързо в професията си и това ме кара да се надъхвам и аз да го правя", разяснява Галин и допълва, че именно в това е смисъла на любовта – хората да се подкрепят и вдъхновяват.

А между двамата има и доста сходни неща, които макар и да изглеждат клише, ги и сближават. И двамата са зодия скорпион и имат бемка на дясната страна на лицето си. Елица всъщност е доста критична към работата на Галин и той е убеден, че след като гледа и тя "Шест и едно наум" , който излиза в края на октомври по кината у нас, няма да му спести мнението си дори да е критично.

За момента обича да си визуализира нещата, които иска да му се случат.  Също така иска да се развива в София, тъй като тук има най-много благодат за актьорите. Не мисли за бъдещето, а следва идеята – "Живей за мига" и дава всичко от себе си това да се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добър и талантлив! В апартамент 404 много се смея с него и с другите! Успех Галине!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубаво интервю от този млад актьор , браво желая му успех , а предните два коментара нямат връзка с публикацията !
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалък! Захари Бахаров вдигна много летвата с ролята си в "Под прикритие". А има и други по-добри актьори от тоя *** като Михаил Билалов, Койна Русева, и бившата жена на Чочо която го уби фактически- Йоана Буковска.