В духа на Коледа с "Лешникотрошачката" в зала "България

Поканата е от Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония
21 ное 2019 23:30, Петя Славова
4
В духа на Коледа с "Лешникотрошачката" в зала "България
Снимка: Софийска филхармония

Коледното настроение вече се настанява около нас. А от Фортисимо Фамилия и Софийската филхармония предлагат страхотен празничен предиобед на своите почитатели в навечерието на празника.

На 22 декември от 9 часа, чак докато започне концертът “Лешникотрошачката”, във фоайетата на зала “България” ви очакват много игри и изненади с коледен дух.

Ателиетата за танци, изобразително изкуство и музика ще се провеждат на всеки кръгъл час от 9, 10 и 11 часа, при това всички забавления за деня са включени в билета за концерта.

В 9 часа започва танцовото ателие. Класическата балерина Кристина Чочанова ще покаже на най- ранобудните част от оригиналната хореография на балета “Лешникотрошачката”. Заедно с нея, децата, включили се в ателието, ще опитат да изпълнят част от подбраните балетни движения.

От 10 часа децата ще могат да направят свои коледни играчки с помощта на майсторите в приложните игри и занимания- Изиарт/ Easyart.

А в 11 часа ще започне музикалното ателие, в което ще се свири, пее и ще се разкажат любопитни истории от света на филхармоничния оркестър.

И не забравяйте - коледната приказка за малката Клара и нейната Коледа започва точно в 11.30 часа.
Главните действащи лица в концерта "Лешникотрошачката" ще бъдат балерината Ангелина Гаврилова, в ролята на Кралицата на мишките и артистът Теодор Елмазов в ролята на чичо Дроселмайер.

Облечете най- красивите си коледни тоалети или любимите си карнавални костюми и елате на коледния бал на Клара в зала “България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: залаЛешникотрошачката
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Вместо да направят концерт на големите в поп-фолка, те пускат такива глупости, кат горното, към което ще имат интерес една шепа хора...
3
4
 
5
 
! Отговори
Колю Джамбаза преди 4 години
Снощи с жената я играхме тая пиеса. Още ме болят... лешниците.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧАЙКОВСКИ написва три балета, и трите са абсолютна класика и връх в балета - Лешникотрошачка, Спящата красавица и Лебедово езеро. Написва и десетина опери, 6-7 симфонии, десетина концерта и още много други безценни произведения. Използва много мотиви от руски народни песни в творбите си. Всеки ученик по пиано е чувал името на този велик композитор, но явно журналистите от днес.бг не са! Сигурно си мислят, че "Лешникотрошачка" е нещо от къде Холивуд...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя афиш, и в тая статия, не можахте ли да отбележите, че "Лешникотрошачката" е балет на руския композитор ПЬОТР ИЛИЧ ЧАЙКОВСКИ!Прекалявате с русофобията и невежеството в сайта! Дори англичани и американци не си позволяват така небрежно да пропуснат името на руски композитор!