Почина Карол Спини – Голямото пиле в "Улица Сезам"

Спини изигра и Оскар Мърморкото
9 дек 2019 09:45, Петя Славова
3
Почина Карол Спини – Голямото пиле в "Улица Сезам"
Снимка: БТА

Карол Спини, легендарният кукловод, изпълнил любими образи в "Улица Сезам" почина на 85 години, съобщава Sesame Wokshop.

Американският актьор,  стоящ зад герои като Голямото Пиле и Оскар Мърморкото е издъхнал на 8 декември в дома си в Кънектикът след като известно време живееше с дистония .

Карол беше художествен гений, чийто мил и любящ поглед към света помогна да се оформи и определи "Улица Сезам" от най-ранните й дни през 1969 г. до пет десетилетия по-късно. Наследството му тук в Sesame Wokshop и в културната среда ще бъде безкрайно. Неговият огромен талант и голямото му сърце бяха напълно подходящи за изиграването на Голямото пиле, която донесе радост на поколения деца и безброй фенове от всички възрасти по света.“, пише още в съобщението.

Съоснователката на "Улица Сезам" Джоан Кууни каза: "Приносът на Карол Спини към "Улица Сезам " е безкраен Той не само ни даде героите, но и толкова много от себе си. Ние от Sesame Wokshop скърбим за него и изпитваме огромна благодарност за всичко, което той даде на "Улица Сезам" и на децата по целия свят."

Карол Спини е спечелил няколко награди "Еми", както и отличие за цялостно творчество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
. преди 4 години
Улица Сезам винаги ми е било от любимите предавания, до днес не съм знаел, кой стои зад куклите и който и да е със сигурност е донесъл щастие и смях на много деца, Бог да го прости.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оскар беше най-якия дори имаше съпруга... ха ха ха и живееха в кофа за ***. Карол Спини да почива в мир и бог да го прости.