Сцената я преобразяваше! Мутафова през погледа на колегите й

Славчо Пеев и Михаил Вешим със спомени за актрисата
9 дек 2019 12:08, Петя Славова
7

Днес се прощаваме с легендата на българския театър Стоянка Мутафова. Актрисата си отиде на 97 години, за които е преживяла войни, десетки правителства, политически режими и различни модни и културни промени.  Мутафова остави сърцето си и  чувството си за хумор в повече от 100 театрални и 30 роли в киното.
Още по темата

Актьорът Славчо Пеев разказа как Стоянка Мутафова се променяла веднага щом стъпи на сцена, независимо от здравословните ѝ проблеми.

"Сцената я преобразяваше. Сцената беше за нея като някакъв допинг", каза Пеев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

По негови думи Мутафова е била ерудирана и дори на тези години е помнила невероятно много неща.

"Ние пътувахме много. Случваха се най-различни неща по пътя. Стояна беше най-мъжкият човек в групата", спомни си актьорът за премеждията, които са имали, докато са пътували за различни постановки в страната и чужбина. 

В студиото на "България сутрин" писателят, публицист и главен редактор на в. "Стършел" - Михаил Вешим, също разказа за своите спомени, свързани с великата актриса.

"Чувствам се неловко да говоря за Стоянка Мутафова, защото не съм бил близък до нея. Гледах я като някакъв идол. И в театъра, и в новогодишната програма тя беше звездата", каза писателят.

Той разказа как с редакцията са направили няколко постановки в Сатиричния театър и са имали удоволствието да работят с Мутафова. Въпреки напредналата си възраст, г-жа Стихийно бедствие е владеела сцената.

"Уникален случай е в световния театър. Можем да се гордеем с нея", коментира Вешим.

Главният редактор допълни, че българската драматургия не е справедлива към женските хумористични образи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 4 години
НА СЦЕНАТА ТЯ ВИНАГИ ИГРАЕШЕ СЕБЕ СИ - ДО ПОСЛЕДНАТА КЛЕТКА - САМО ОБЛЕКЛОТО И ДУМИТЕ БЯХА РАЗЛИЧНИ! В ЖИВОТА ДАЖЕ БЕШЕ ДОСТА РАЗЛИЧНА !
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ще се помни накрая как имаше огромни силиконови импланти в бузите, да и опъва лицето . На 90 години, да си мислиш, че така ще заприличаш отново на 20, ха ха
2
3
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Поклон!!!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш па на имения и рождения ми ден умре. Ама казват, който умре на празник, Бог го обича. Въпреки че Мутафова казваше, че не е вярваща.