Прощаваме се с оперния певец Камен Чанев

Той почина на 56 години след боледуване от COVID-19
28 ное 2020 09:46, Петя Славова
20
Прощаваме се с оперния певец Камен Чанев
Снимка: БГНЕС

Днес казваме "последно сбогом" на световноизвестния оперен певец Камен Чанев, който почина преди 2 дни на 56-годишна възраст след боледуване от COVID-19, предава БНТ.

Още по темата


Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той беше солист на Националната опера, както и на Пражката.

Поклонението започва след час във фоайето на операта в Стара Загора. Световноизвестният тенор ще бъде погребан в двора на митрополитския храм "Свети Димитър" в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорът на опера Стара Загора прекалено много неща беше замислил за месец Ноември и едно от тях беше Отело, но според мен трябваше за 2 седмици операта да затвори - прекалено опасна беше ситуацията, а май именно на Отело се е заразил Камен Чанев.
15
3
 
0
 
! Отговори
Радка Илиева преди 3 години
Отиват си млади хора и хора в разцвета на силите си. Всеки, който има желание може да инвестира в здравето си. Колежка сподели: И двамата ми родители имаха Ковид 19. Посъветвах да спрат животинските храни. Започнаха да вземат млада гъба рейши 3 X 2 мер.л.+ Кордицепс 3 X 1/2 мер.л. в продължение на 1 седмица. И при двамата не се разви кашлица или затруднения с дишането, нито загуба на вкус и обоняние, но вдигаха температура, имаха главоболие, отпадналост. Добавихме Андро Г 3 X 2 капс. Свалиха тем
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя за първи път го чувам. Сигурно и медал ще му дадат
13
1
 
7
 
! Отговори
Поклон! преди 3 години
На времето едва запазиха дворчето и оградата на църквата. Там е и духът на Левски. Това не е частна гробница за хонорувани в старозагорската опера.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ ОСТАВИХА ТОЗИ ТАЛАНТЛИВ ЧОВЕК ДА ПОЧИНЕ."Долу Мутафчийски, долу мерките! Вируса е измислен! А ти познаваш ли някой заразен?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светъл път на душата му. Голям!
10
11
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Известен, ама некъде другаде си;))) Аз лично не съм чувал за него в България! Да, знам за Азис, за Бойко, за Винкела, за Камелия, за Дрогерия, за Слави;)))..., но за Чанев не съм знаел. Сомор го оцени по достойнство, защото Тя е и небесен музикант, била е де, преди да стане Улят. Но сега, благодарение на нея, повечето българи ще разберат, че са го имали, но не са оценили публично и обществено и съответно са го загубили. Това е Трагедипта на тази нация! Иначе Бойко и Бойковци, ще си имате винаги!
9
0
 
0
 
! Отговори
ежэоьа преди 3 години
ижу
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи националното радио излъчи интервю с този невероятен талант от 2014г., но ако бяха излъчили това брилянтно интервю преди седмица, когато близките търсеха плазма, може би щяха да се трогнат и да го спасят. Невероятен човек аз не знаех нищо за него, но разбрах че е пял във Виена в Берлин и в други германски градове, в Италия, Испания, Израел, Чехия, Унгария и разбира се в София както и в операта на родната си Стара Загора. Моето впечатление е че този човек беше оставен да умре просто така..
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасен певец, уникален талант. Много е тъжно това! Бог да го прости!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поклон!
5
3
 
12
 
! Отговори
живчо преди 3 години
Поклон пред таланта на Чанев! Не заслужава обикновено погребение. Мястото му не е в двора на храма. Нелепо е. Ще се уверите сами, след години.
4
4
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Какви червени бе, гербаджия проо...мит?Твоята мутра е най червения и най големия комунист.Народомразец. Същия е като неговия идол бай Тошо.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма място освен за мутри и мутреси.Направо да се чудиш дали образите от Възраждането са такива каквито ни ги представят след като виждаме що за нация сме...
2
9
 
13
 
! Отговори
До кога? преди 3 години
Бочко, избиваш цвета на нацията. Само с ограничени гербери нестава държава.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ ОСТАВИХА ТОЗИ ТАЛАНТЛИВ ЧОВЕК ДА ПОЧИНЕ.