"Баща ми бояджията" - на сцената на Софийската опера

За мюзикъла разказват акад. Пламен Карталов и актьорът Калин Врачански
16 апр 2021 21:55, Петя Славова
13

"Баща ми бояджията" – един от най-обичаните филми на българското кино, оживява на сцената на Софийската опера и балет.

"Вече сме в края на интензивните репетиции. Артистите са готови, играещи, пеещи и танцуващи. Този жанр става много сериозен. Този вид музикално превъплъщение е една визия, в която ние откриваме една нова публика", заяви в ефира на "Денят ON AIR" режисьорът на мюзикъла и директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов.

Заедно с актьорът Калин Врачански, който е в главната роля, те разказаха за красотата и чувството, които постановката и жанрът като цяло оставят у зрителя.

"Този текст е актуален спрямо ситуацията, в която се намираме", каза Врачански.

Той разказа за любимата си сцена от мюзикъла.

"Има една сцена, в която бащата изпада в ситуация, на която на пръв поглед няма решение, но заради оптимизма си успява да излезе. Аз мисля, че на нас ни трябва повече оптимизъм", добави актьорът.

"Идеята на живия театър е да докосне чувствителността на зрителя, така, че той винаги да се връща към това изкуство. Това тъжно весело представление носи голям заряд и оптимизъм - дано след него публиката да остане с вярата, че всичко ще е наред", допълни акад. Карталов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в мюзикъла се търси синтез между всички изкуства.

"Калин се шегува по време на репетиции "Защо не работиш с мен?" - аз му казвам, че не искам да убивам спонтанността. Тези кратки песни аз ги развивам, като сценични платна, в които всичко се случва" добави Карталов.

"За първи път ще правя такова нещо. Играл съм. Танцувал съм. Пял съм, но не съм ги правил и трите едновременно", споделя Калин Врачански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Интересен експеримент и идея.