Марс показва: чака ни глобално застудяване

Интензивността на слънчевото греене ще достигне минимума си около 2041 година. А това ще предизвика глобално застудяване на нашата планета през 2055-2060 г.
11 окт 2007 15:40,
52
Марс показва: чака ни глобално застудяване
Снимка: СВ
Изследвания към Главната (Пулковска) астрономическа обсерватория на Руската академия на науките (РАН) съобщава, че температурите на Марс са спрели да се повишават.

Според проучването, този факт е сигурен предвестник за глобално застудяване на Земята.

"Потвърждение за предстоящо застудяване на Земята може да се получи на Марс", обяви завеждащият изследванията Хабибуло Абдусаматов.

Ученият поясни, че на Марс, както и на Земята, е имало глобално повишаване на температурите, предизвикано от значителното и продължително увеличение на слънчевото греене през ХХ век.

Абдусаматов прогнозира, че интензивността на слънчевото греене ще достигне минимума си някъде около 2041 година. А това ще предизвика глобално застудяване на нашата планета около 2055-2060 г.

Очакваният от учения спад ще се види преди всичко на Марс.

"На Марс няма океани, затова термичната инерция на тази планета е далеч по-ниска. Марс ще започне да изстива много по-рано, отколкото Земята", смята той.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
А3 преди 16 години
Благодаря на Бети за уточнението, тамън се чудех какво да правя през следващите 2 милиона години, само аз и Шотландския боец /Адриан Пол/ ще останем на земята явно ... :)
10
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
za ko ni go pi6at tova sled kato nqma da sme jivi da vidim kraq na sveta :D nas tova ne na topoli :d
9
0
 
0
 
! Отговори
to BeTi преди 16 години
mnogo blagodarq za tozi krai na ujasen raboten den
8
0
 
0
 
! Отговори
БеТи преди 16 години
Ами аз до колкото съм чела , учените смятат , че краят на Земята ще настъпи през 2 252 006 година. До колко е вярна това - не знам , но със сигурност ще настъпи.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БеТи, радвам се, че все още има хора, които предпочитат да четат стаиите на експретите, отколкото еко-диплянките. По-здрави :-). Между другото началото на края сме го турили за след 5 млд години.
6
0
 
0
 
! Отговори
БеТи преди 16 години
Аз се занимавам с Астрономия . Мога да кажа , че това , което пише е напълно вярно ! А ето и обяснението :На всеки 2.5 млн.год. става изместване на земната орбита и това води до катастрофално захлаждане.Ще настъпи нов ледников период и щи ни сполети участта на динозаврите. Според астробиолози от Университета във Вашингтон , катастрофата ща ни застигне след половин милиард години , когато всички форми на живот на планетата ни ще бъдат изгорени от Слънцето. След половин милиард години от лицето на планетата ще изчезнат животните и растенията , след 3.5 млрд години ще се изпарят океаните , а след 7.5 млрд години разширяващото се Слънце няма да остави от Земята и следа. ( Използвайки изследвания на геолози и палеонтолози , експерти са стигнали до точната дата на гибелта ). В този случай Марс не играе особено голяма роля.Важната част от всичко това е Слънцето.Който иска да вярва - да вярва , койте не иска - негова си работа.Но това са точни данни и всичко , което съм написала е напълно вярно!Благодаря Ви за вниманието!
5
0
 
0
 
! Отговори
Нобел преди 16 години
И аз мога да направя разни прогнози за след 50, даже и за след 200 години. Това дали ме прави учен??
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Топлофикация да почерпи!
3
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 16 години
Абдусаматов прогнозира, че интензивността на слънчевото греене ще достигне минимума си някъде около 2041 година. - Това значи, че после пак ще се загрее ли?
2
0
 
0
 
! Отговори
tomo преди 16 години
bog e re6il da se spravi s globalnoto zatoplqne
1
0
 
0
 
! Отговори
Kaloqn преди 16 години
Лошо, много лошо