Модернизираният "Союз" излетя от Байконур към МКС

На борда му има трима астронавти - американец и двама руснаци
8 окт 2010 08:51,
32
Модернизираният  "Союз" излетя от Байконур към МКС
Снимка: БГНЕС

Модернизираният руски космически кораб "Союз" с трима астронавти на борда излетя днес от космодрума в Байконур към Международната космическа станция, предадоха световните агенции.

Космическият кораб "Союз ТМА-М" беше изстрелян в 5.10 часа местно време (23.10 часа по Гринуич) от космодрума Байконур в Казахстан.

Астронавтът от НАСА Скот Кели и руските му колеги Александър Калери и Олег Скрипочка трябва да достигнат орбиталната лаборатория след два дни, където ще се присъединят към двама американски астронавти и един руски космонавт, които се намират в станцията от средата на юни.

Калери, Скрипочка и Кели ще останат в орбиталната станция над пет месеца.

С днешния полет започва серията от три изпитателни полета на новите космически кораби "Союз", които са оборудвани изцяло с цифрови системи, посочва ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големите се съюзяват. Браво :)
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Успех! Радвам се на руско-американското приятелство и сътрудничество в науката.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако е така, какво дири хамериканеца там?Толкова си ***, мальчик!
29
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Скрипочка е огнярът на кораба...
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
завършил съм MCS :)) ***!
27
2
 
8
 
! Отговори
инж преди 13 години
Абер баце, май си неподготвен по темата за разлика от Niki!Сигурно най-сложното нещо дето някога си правил е слагане батерия на фенерче.И не го давай толкова емоционално!
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ***! Хората на Запад ще правят квантови компютри, вие още диода не сте открили ! Аналоговата техника била по добра, моля ви се ! За кво е по добра бре ? За пренасяне на информация без загуби ли ?Пфу ! некадърник!
25
2
 
8
 
! Отговори
петък преди 13 години
КЪДЕ СМЕ НИЕ Преди повече от 30 години подготвихме космонавти /и то не каквито и да е/ Отдавна сложихме точна на тази тема Народът го е казал *Кой каквото сам си направи-никой друг не може да му го направи* Контекста оставям за Вас
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ei v taz bulgariq golemi tupaci imalo o6te .stoitesi drugari v komunizma o6te ..***
23
2
 
14
 
! Отговори
Niki преди 13 години
Да ви успокоя . Руснаците не са се отказали от аналоговата техника . Всеки с по прилични познания по математика може да изброи предимствата и недостатъците и на 2-та типа технологии ... като на пример ,че аналоговата много по добре се справя с интегрирането и обработката на грешки, за разлика от цифровата която точно там ги генерира . И на обратно . При цифровата е много по-лесно да се приложи по сложна логика за управление на процеси . просто са внедрили и 2-те , съобразно целите.
22
1
 
6
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Американските космонавти се наричат астронавти , което хронологически не е правилно. Просто винаги първия е и кръстител на откритието.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия американци, дето изследват Марс, ли са изостанали ? Тия американци, дето стъпиха на Луната ли, нямат технологии ? Смени си ника на 'ЕнжЕнерЪ'
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 9Смешник :)))) Ако го говориш сериозно, то тогава си ***.
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
новите космически кораби "Союз", които са оборудвани изцяло с цифрови системи,+++Нова ера в руската космическа програма ! Замениха лампите с транзистори!
18
0
 
13
 
! Отговори
Хм преди 13 години
"...Астронавтът от НАСА Скот Кели и руските му колеги Александър Калери и Олег Скрипочка..."редно е да се започне с командира - командир Александър Калери! Все пак, не янките возят мириканците, а обратното...
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казваш "две американски совалки", защо две?!?Вероятно защото едната със сигурност ще се взриви още при излитането,та дано втората поне стигне до някъде!!!
16
1
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 13 години
Ами не си длъжен. Можеш да отидеш да си пасеш овцете сега.
15
0
 
6
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Още самата идея за цифровизация отделя от реалната ситуация, защото с колкото и голяма честота да е дискретизацията си е все приближение. Отделно са важни свойствата на елементната база. Затова нека си има дублираща механика.
14
2
 
10
 
! Отговори
случаен преди 13 години
Снощи ме беше подгонила някаква безсъница и се събудих да е било 2,30-3,00 часа. По EURONEWS даваха НА ЖИВО изстрелването на ракетата с инстантен превод от руски на английски, на комуникацията между Центъра и кораба. Помислих, че съм се събудил някъде през 80-сетте, когато пряко по Първа програма даваха изстрелванията...не, беше си Евронюз...
13
3
 
8
 
! Отговори
Вестоносец преди 13 години
Лично ББ го изведе на орбита, държейки го с два пръста :) За да не сърди Обама, другата седмица ББ ще изкара в орбита и две американски совалки.