iPad e джаджа на годината

Разработката на Apple оставя зад себе си Amazon Kindle и Sky 3D
13 ное 2010 08:31,
52
iPad e джаджа на годината
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Набиращият все по-голяма популярност iPad беше обявен за „Джаджа на годината” в класацията на мъжкото списание Stuff. Освен това таблетният компютър беше отличен и в категорията „Любима джаджа на читателите”.

В тези категории продуктът на Apple се справи с конкуренцията на Amazon Kindle, Sky 3D, Sony Playstation 3 и много други.

За „Иновация на годината” пък беше определена революционната гейм-технология на Майкрософт „Kinect”, която позволява на потребителите да играят на своя Xbox без необходимост от джойстици и допълнителни приспособления. „Kinect” дава възможност за лицево разпознаване и следва всяко движение на тялото.

Годишните технологични награди на сп. Stuff се определят от експертно жури и чрез гласове на читателите. 14 са за експертите, за 3 гласуват потребители и читатели.

iPhone4 беше избран за „Мобилен телефон на годината”, а за Sony останаха общо три отличия – за фотоапарата NEX-5, за блурей-плеъра BDP-S570 и за телевизора на годината HX903.

„Компютър на 2010” пък стана Alienware M11x. В света на игрите за №1 беше избрана Call of Duty: Modern Warfare 2, която беше предпочетена пред заглавия като  God of War 3, StarCraft 2, Uncharted 2: Among Thieves и Super Mario Galaxy 2.

Електрическият автомобил Honda CR-Z пък спечели в категорията „Екоджаджа на годината”. От Stuff подчертават, че CR-Z е един от най-малко замърсяващите атмосферата автомобили в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
3
 
! Отговори
Arhimed преди 13 години
никой не ви задължава да купувате или използвате продукти на Apple.има обаче голяма вероятност вашия компютър да е проектиран на Mac ;)
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ipad и Iphone са абсолютни ***, далеч от последните нововъведения в технологиите. Простаците обаче са много, а Стив Джобс печели от тях :-)))
50
3
 
6
 
! Отговори
Смешни iЗомбита преди 13 години
Евала на Стив Джибс ! Толкова зомбита си е направил, че и iAko да им прeдложи, ще го купят за 1000 долара и с наслада ще го излапат :)
49
0
 
2
 
! Отговори
Непреинсталиращ преди 13 години
У "наше село" еВтино се пише с В, не с В, мак гражданино :) Някой от нас не са преинсталирали от години и не се гласим. ОС е само средство, важно е задклавишното устройство !
48
3
 
7
 
! Отговори
стг преди 13 години
до Arch, напълно си прав, но опаковано в красива ябълкова опаковка , което доказва че за много хора опаковката е по важна от съдържанието
47
2
 
2
 
! Отговори
Инттелект преди 13 години
Ти си едно iзомби с всичките iphone, macbook и останалите джаджи, които сънуваш.
46
0
 
2
 
! Отговори
Arch преди 13 години
Само дето Mac в момента е IBM PC ;)
45
0
 
7
 
! Отговори
stg преди 13 години
Преди години, бяха създадени 2 концепции за компютър, едната МАК мотото и беше ние знаем по добре от вас какво ви трябва, хардуер , софтуер, ето дайте парите и това ще ползвате, другата ИБМ ПЦ, чието мото е , подберете си хардуер и софтуер вие знаете какво искате. Това продължава и сега и нека всеки си прецени от кой тип клиенти е
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IPad, IPhone специален IСиктир за Apple и за едно олигофренски център в София, което даже си имаше специален сайт предназначен човек да си излее яда.
43
1
 
3
 
! Отговори
iKoko преди 13 години
i'm shocked! :))
42
1
 
1
 
! Отговори
mac преди 13 години
но няма и грам ГУИ дори да искаш нали така :) въпрос на вкус разбира се,не съм го ползвал за да бъде честен,малко ме съмнява това за пакетите обаче ... иначе евала знам че е в пъти по-бърз и сложен :)
41
4
 
2
 
! Отговори
Arch преди 13 години
Arch има много по-добър пакетен мениджър от APT. Няма прекомпилиране, освен ако не искаш. :)A да препоръчваш Ubuntu си е направо обидно :P
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си обявяват каквото искат, за мен Kindle е продукта на годината - евтин, невероятен дисплей, баетрията държи 1 месец. Върши само едно нещо, но го върши качествено. Най-използваният уред от мен след мобилният телефон.
39
1
 
3
 
! Отговори
mac преди 13 години
ако правилно съм се досетил от къде ти идва ника - успех с прекомпилирането на пакетите!Бих ти препоръчал убунту за да си спестиш време и нерви :))
38
4
 
3
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Пък на мене к**a ми е 22 см!Хи-хи-хи!Аре,*** IT специалист да не се прави много на велико!
37
0
 
8
 
! Отговори
Arch преди 13 години
А ако не ползваме Windows? И последният път, когато сме "преинсталирали", е бил преди почти 2 години? Какво да правим тогава? ;)
36
13
 
7
 
! Отговори
mac преди 13 години
идиотските,комплексарки мнения с лопата да ги ринеш.Който не е ползвал Мак не знае за какво става дума - защо коментирате? Сглобявайте си модерните шайги,цъкайте си там в "легалния" уиндоус и се молете следващата седмица да не се налага да преинсталирате ОС-а на великото си ПЦ,закупено на части от най-ефтиния магазин у ваше село ...
35
6
 
9
 
! Отговори
offline преди 13 години
"технологийте"??? ...научи се да пишеш първо, после ми разправяй за технологиИте!
34
1
 
7
 
! Отговори
N.B. преди 13 години
Ами потърсих в Wiki, а я сега ти потърси Newton пак там.
33
5
 
6
 
! Отговори
Arch преди 13 години
Приятелю, таблетите са на пазара от 9 години, ти сега видя реклама на тоя тип компютри. Цялата концепция беше представена от оная страшна назадничава компания, наречена Microsoft през 2001 година :D