Никаква анонимност в интернет

Датската полиция поиска пълно разкриване на потребителите
24 юни 2011 16:22,
70
Никаква анонимност в интернет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Противоречив закон се готви в страната на Ханс Кристиан Андерсен.

Местните полицейски власти поискаха от парламента да бъдат изготвени разпоредби, които ще доведат до отнемане на анонимността на интернет потребителите.

Органите на реда са убедени, че само пълна прозрачност може да гарантира успех в борбата с тероризма.

Ако предложението се превърне в закон, то полицията ще знае всичко за всички, които сърфират в уеб пространството. На места, където се предлага свободен достъп до интернет, като кафенета и библиотеки, всеки желаещ да се възползва ще трябва да се легитимира предварително с официален документ.

За доставчиците на интернет също ще е задължително да удостоверяват самоличността на ползвателите, като в същото време пазят цялостен архив от действията на клиентите си в мрежата.

Правозащитници веднага скочиха срещу планираните реформи.

Кристофър Пул, създател на популярния сайт 4Chan, е категоричен, че самоличността в живота не трябва задължително да съвпада с тази в интернет.

„Анонимността е автентичност”, казва Пул и уточнява: „Тази анонимност ти позволява да споделяш по един неподправен, нефилтриран, суров и реален начин. Ние вярваме преди всичко в съдържанието, а не в автора”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ау, горките дружества като "Анонимни алкохолици"... Забраняват им достъп до интернет.
66
0
 
2
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Във всички мащабни терористични операции имат пръст различни държавни служби. Думата 'терорист' се използва от държавните служители и пропагандата. Обикновените хора използват думи, като бандити, убийци и т.н. Легендата за тероризма служи единствено на власт гонещите политици опитващи се, да получат все по-голям контрол над обществото. Затова се засилват напоследък и движенията срещу глобализацията. Все повече хора виждат сливането на мафиоти, корпорации и политици, в изгодна симбиоза.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия искат да ни върнат в каменната ера. Ако това се случи, много хора ще спрат да използват интернет и ще бъде открит друг начин за комуникация... Това е комунистическото мислене : вместо прогрес - регрес.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съпти сте, всички, които защитавате тези мерки. Щели да ви пазят от терористи и престъпници. Абе тикви неузрели, тези мерки са насочени ЕДИСНТВЕНО срещу обикновнения човек и само ***, неинформиран *** може да си мисли, че това се прави, за да ви пази от терористи. Това се прави с цел контрол над стадото. Сега интернет, утре чипове под кожата и все със същата мантра ще ви припяват и омайват как е за наше добро. Отворете си очите. Истинските, глобални терористи са в корпорациите и банките.
63
1
 
3
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
до 58 С този коментар си за орден Стара Планина
62
0
 
13
 
! Отговори
... преди 12 години
......................
61
1
 
2
 
! Отговори
blabla преди 12 години
Тез май не ползват достатъчно Facebook
60
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Анонимността в интернет трябва не само да се спазва тя трябва да се защитава
59
3
 
23
 
! Отговори
анархист преди 12 години
гадните евреи искат да управляват даже и виртуалния свят... терористи ще има със и без телефони и интернет , да не говорим че отдавна талибаните не ползват интернет и телефони :) да не говорим ,че талибаните не са терористи- просто защитават териториите си с нефт от няколко гадни,гнусни еврей
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То па нали сега не знаят всичко за нас..
57
1
 
18
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Май не са ти много ясни работите а? Всеки има право да бъде анонимен или да не бъде анонимен, каквото пожелае. Това се нарича СВОБОДЕН ИЗБОР и е характерен за демокрацията. А този закон ОГРАНИЧАВА свободния избор. Сега изясни ли ти се?
56
20
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
От кога пък АНОНИМНОСТТА е "свещено право" бе *** ?!Ми да вземем да ходим по улиците с маски и за още по сигурно - да се забранят и личните карти и паспортите. Пубер.
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Анонимността в Интернет е илюзия. И е технологично неспостижима поради естеството на протоколите, които се използват. И който си въобразява, че може да остане анонимен използвайки проксита, тор-ове, впн-и и всякакви програмчета за скриване на ИП адреса си, е в невероятно самозаблужедние. Просто не се интересуват от нищожните ви личности ... докато не сгазите някъде закони или извършите противодържавна дейност - волно или неволно чрез зомбираните си компютри
54
3
 
29
 
! Отговори
df преди 12 години
Пази Боже, дано подобни закони като този да умират още в зародиш! Анонимността е свещено право.
53
2
 
21
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Тия искат да въведат комунизма по брутален начин. Остава да изчакаме да видим достатъчно ли са наплашили гражданите си с тероризъм за да са станали послушни овце и да се съгласят на такова нещо...
52
3
 
6
 
! Отговори
do 54 преди 12 години
Ами ако си неудобна публична личност ще внимаваш какво правиш,нали се сещаш че без значение от закона такива личности винаги са под наблюдение. Всички компромати които се бълват на конвейр да не мислиш че са събрани по законен начин.
51
2
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Ам ,че те известните личности отдавна не се чукат по нета или по телефона ,направо си се събират някъде и газ !
50
3
 
14
 
! Отговори
оффф преди 12 години
52, няма да кажат, ако си безгласна неизвестна мишка. ако си неудобна публична личност, всяка такава информация е лост за влияние върху теб.
49
0
 
39
 
! Отговори
Хамлет преди 12 години
Казах ли ви аз, че има нещо гнило в Дания???
48
34
 
6
 
! Отговори
абе спокойно бе преди 12 години
кво толкова се страхувате , дори и от полицията да засекат ваш разговор по скайпа с любовника ви , няма да кажат на мъжа ви ! Споко ! Какво толкова сте се стреснали от това подслушване , то е страшно само за престъпниците и терористите !