Еърбег за смартфони

Идеята е на шефовете на Amazon, подали са документи за патент
15 авг 2011 15:35,
11
Еърбег за смартфони
Снимка: Amazon

 Най-големият онлайн магазин Amazon е подал документи за патент на въздушна възглавница, която да предпазва мобилните телефони при падане, съобщиха британските медии, цитирани от APA.

Според публикация в PC World заявката за патент е подадена още през февруари 2010 г. от основателя и главен изпълнителен директор на Amazon - 47-годишният Джеф Безос и от вицепрезидента на компанията Грег Харт, но за нея бе съобщено официално едва сега.

В момента в света има милиарди мобилни устройства. Поправката след падане струвала средно 25 долара, което значи, че годишно щетите са за няколко милиарда долара, са мотивите в заявката за патент.

Принципът на работа е прост: падането на мобилния телефон се установява от вграден измервател на ускорението. След това се изпуска сгъстен въздух, докато мобилният телефон още лети във въздуха.

Това е основната разлика с въздушните възглавници в автомобилите, чийто механизъм се задейства за части от секундата след сблъсъка. Така, вместо със счупен екран, мобилният телефон ще се отърве в най-лошия случай с драскотини.

В патента се предвижда да бъдат включени още пружини в корпуса и въздушни струи, които да се издухват от дюзи и да извършват корекция на ъгъла на падане на апарата, за да бъде защитен екранът му.

Според внесените документи Безос предвижда технологията да се прилага не само за смартфони, но и за други преносими устройства, като нетбуци, таблети и дигитални камери.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
g преди 12 години
Да пуснат телефон с размерите на килимче и направо се качвам на него и отпрашвам.
9
0
 
2
 
! Отговори
aha преди 12 години
а после и да ти свири л, па и да мое ти сготви щото то се огладнява ...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може да се пробват и с вграден локатор, ако случайно попадне на дъното на океана...
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може и фенерче да се види къде е паднал
6
1
 
4
 
! Отговори
георги преди 12 години
направо да го направят като му свирнем и да долита до нас
5
4
 
7
 
! Отговори
Емил преди 12 години
Абсолютна простотия
4
4
 
2
 
! Отговори
еййййй преди 12 години
Кво приш бе Вуте ?Говорим по теУефонУ с еърбегО мноо съм фешън !Аааа е па я си мисУех че па си извадил на гол тумбак чифте пищове ...
3
1
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Дадох ти Thumbs up, но като се замислиш, знаеш ли колко трудно се прави един дисплей и колко е скъп. Ако е открито лесно и евтино решение защо не? Друг е въпросът, че производителите на телефони ще са против подобно нещо и няма да го въведат, защото ще им намали продажбите.
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма глупост, пружини, дренажи с въздух парашути.. ама това е телефон бре, вярно че китайците си продават бъбреците за него, ама не може ли да пазим хората и природата вместо устройствата да владеят живота ни? Да вложат пари в еко материали и да го направят достъпен за всички пък нека тогава някой се тревожи че ще даде 10лв за ново и старото лесно ще се разгради.
1
3
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Тръпна да дойде туй у нас!Кат се ядосам и хвърля тутурутката по кучето вече ще съм спокоен.Тъщата няма да се оплаква от главоболие,че бедната само с бинтове офи...Па и мойта няма да дудне,че сменям жиесемите през ден.