Часовници за стотици хиляди

Времето е пари, а в тази класация – доста пари
Обновена: 9 дек 2011 15:32 | 9 дек 2011 15:32,
15
Часовници за стотици хиляди
Ролексът на Конрад Аденауер, Снимка: Ройтерс

Стотици години на технология са нужни за направата на дори най-обикновения ръчен часовник.

А супер луксозните модели включват в себе си не само това, но и изключителната проява на инженерно майсторство, което ги превръща в произведения на изкуството, пише Businessinsider.

Като например механизма турбийон, който е изобретен през далечната 1795-а и противодейства на ефектите от гравитацията, които правят часовника неточен.

Такъв механизъм може да срещнете само в часовниците от най-висок клас като израз на виртуозност.

Но ако попаднете на Rolex Tourbillon, бъдете сигурни, че това е фалшификат. Дори швейцарският производител не произвежда модели от такъв висок клас.

Доста е изкушаващо да носите на ръката си съчетание от изкуство и функционалност, но имайте предвид, че колкото и да са привлекателни, тези часовници държат доста висока цена.

За да направят списък, от Businessinsider избраха модели, които струват над 100 хил. долара, били са, или все още са в серийно производство и не са правени по поръчка, пише Investor.bg.

Също така в никой от тях няма вградени диаманти или други скъпоценни камъни.

Единствените такива са в задвижващия механизъм, който отговаря за прецизността.

И така – ето ги най-скъпите часовници в серийно производство

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Тодоров преди 12 години
Този, който е написал (преписал) статията определено не разбира от часовници!
14
0
 
0
 
! Отговори
Barona преди 12 години
До 4 - Не разбираш нищо от часовници...
13
1
 
0
 
! Отговори
артемида преди 12 години
До номер 10 - хайде да не ти казвам аз къде работя...Жокер - в Швейцария съм. И зная какво говоря.
12
0
 
3
 
! Отговори
ined преди 12 години
То и Casio-то ми не се влияе от гравитацията и без да е с турбийон :)
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвременните часовници с механизъм турбийон се произвеждат предимно заради колекционерския интерес, а не толкова заради точността.
10
2
 
1
 
! Отговори
333 преди 12 години
До номер 9! Ти за елементарна култура не ми говори,защото съм работил в часовникарско ателие и мога да те просвета доста за часовници и мога да ти кажа, че немските и руските не отстъпват по качество на изпълнение на швейцарските!Да,наистина,швейцарците имат много нововъведения,но това не значи че са най-добрите! Че то и в Англия е измислен футболът,а всеки знае кой има най-много световни титли!Ех, това българина не може да се заяде,докато не си намери майстора...Лош материал,определено!
9
2
 
0
 
! Отговори
артемида преди 12 години
До номер 1- напълно нормално е фирмите да са само швейцарски. Именно на Швейцария, а не на Германия принадлежи традицията и умението в правене на часовници. В швейцария се правят най-престижните и качествени часовници. Това трябва да го знаеш от елементарна култура.
8
1
 
2
 
! Отговори
артемида преди 12 години
Авторите, Може ли да сте толкова прости? Поне преписвайте правилно. Ролекс е доста реномирана швейцарска марка, но не я представяйте като мерило за сложни часовници. Ролекс не произвежда часовници от висока сложност в най-високия сегмент. Това беше първа грешка. Втората е, че моделът на Булгари/екс Даниел РОТ/ се казва Турбийон Люмиер с корпус от розово злато, а не както там сте го нарекли. И третата грешка е, че това далеч не са най-скъпите и най-сложни часовници в момента.
7
0
 
10
 
! Отговори
acca преди 12 години
Ти си купуваш часовник от 100 000 долара заради социалнотно си положение, не заради точността на часовника.
6
2
 
7
 
! Отговори
xj преди 12 години
Часът показван от часовник за 100лв. (та и за по-малко) ще е същият, какъвто показва часовник за 100 000$ - тия приказки в статията са евтина реклама, а и са дълбоко неверни. За от 2-3 секунди до минута на година изоставане или избързване трябва да си пълен *** за да мислиш, че като си купиш часовник за 100 000$ ще е по-различно
5
2
 
3
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Др. Цветелинка Карагьозова е работила достатъчно за да може да си позволи такива часовници.....
4
23
 
7
 
! Отговори
ДО 3 преди 12 години
Самият факт, че носиш нещо , на което пише "СДЕЛАНО", те прави *** !
3
4
 
16
 
! Отговори
barona преди 12 години
Преди около седмица станах притежател на Восток прецизен, прекрасна машина перфектно запазено слатно покритие...та плюя Ви на скъпите и префърцунени часовници и защо ли - отговарям Востока ми работи с хронометрична точност, невероятен е...какво повече да иска човек
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турбийона противодейства на жиро ефекта (при движение на ръката) а не на гравитацията. От гравитацията няма оттърване.Май някое журнальо е гледало снощи "Discovery".
1
3
 
6
 
! Отговори
888 преди 12 години
Хубава статия,само че виждам че преобладават швейцарски фирми-има само една немска A.Lange & Sohne...само че къде ви остана Glashutte-то? Немците и в часовниците имат много сериозни традиции и високо качество. Има и къде къде по-евтини и също перфектни немски часовници......