Anonymous блокираха за 20 мин. сайта на ФБР

Вчера служители на бюрото затвориха сайта за споделяне Megaupload
Обновена: 20 яну 2012 12:48 | 20 яну 2012 12:48, Бойчо Попов
49
Anonymous блокираха за 20 мин. сайта на ФБР
Снимка: Reuters

"Най-голямата атака на Anonymous - 5635 човека потвърдиха, че използват #LOIC, за да сринат сайтовете".

Това съобщение публикува преди броени часове хакерската групировка Anonymous в системата за микроблогване Twitter.

LOIC е програма, с чиято помощ потребителите могат да пренатоварят сайтове с безсмислени заявки. При това става дума за т. нар. атака Distributed-Denial-of-Service (DDoS), която не изисква особени технически познания.

Само масовостта на участниците може да срине всеки сайт, пише специализираният технологичен блог Golem.

В рамките на операцията "#OpMegaUpload" в продължение на 20 минути са били блокирани 10 важни сайта, сред които сайтът на ФБР – FBI.gov, Justice.gov на американското правосъдно министерство, MPAA.org на американската филмова индустрия и сайтът на музикалната индустрия RIAA.org, както и Universalmusic.com, Whitehouse.gov и BMI.com.

Мониторинговата услуга на оператора на CDN – Akamai, отчита с 24% повече атаки от обичайното, докато трафикът към тези сайтове е скочил с между 11 и 13% от нормалния за това време.

Във видеообръщение Anonymous обвиняват отговорниците за закриването на сайта за споделяне на данни Megaupload в корупция.

"Групата няма да гледа безучастно как се приемат законопроекти като SOPA и PIPA".

"На 19-и януари 2012 популярният сайт за споделяне Megaupload беше затворен. Не се колебахме дълго и реагирахме бързо", се казва във видеопосланието.

В четвъртък служители на ФБР и на правосъдното министерство с помощта на полицаи и прокурори затвориха файлови сървъри в осем други страни и арестуваха четирима от общо седмината обвинени.

Сред тях е и основателят на Megaupload Ким Шмиц. Те са обвинени в онлайн пиратство. Създателите на Megaupload били спечелили около 175 млн. долара с дейността си, като при това са предизвикали щети за над 500 млн. долара.

В рамките на повече от 20 претърсвания в осем страни е иззета собственост на стойност над 50 млн. долара. Обвиняемите са заплашени със затвор между 5 до 20 години.

В началото на лятото федералното бюро арестува 14 предполагаеми хакери във връзка с нападения над фирмени сайтове след аферата с WikiLeaks. Арестуваните бяха обвинени в конспирация и умишлено повреждане на защитен компютър, най-вероятно за атаката срещу PayPal, Visa и MasterCard през декември 2010 г. На арестите хакерската групировка отговори с доста по-скромна атака от сегашната.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: хакерска атакаAnonymous
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
до47ми преди 12 години
Направи една услуга на човечеството. Излез от село и отиди в някой голям град където има високи блокове. Качи се горе и се хвърли, само гледай да не правиш много материални щети.
42
3
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
а ти си от "най-умните" поклон им правя на америкаците че ползваш тяхната техника и че те разкрих че си толкова *** ... АМИН !
41
6
 
2
 
! Отговори
брао преди 12 години
мноУ яко бе *** да срутиш няколко сайта и да се пишат простотии в новините като тая!даже да даваш кураж на следващите да го правят "похвално" на днес.бг
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, поклон им правя! Нека да продължават за да видят хамериканците, че не са Господ!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 минути ли? Часове нямаше достъп до сайтовете, при това ги свалиха няма и час след като арестуваха хората от megaupload
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щатите да ходят да стават овчари и в свободното време да съдят картофи!
37
1
 
9
 
! Отговори
Не само пиратството преди 12 години
Това е за замазване на очите. Тия закони дефакто дават право на Щатите да спрат който си поискат сайт. Включително да речем Днес БГ, ако някой публикува коментар който се окаже "чужда интелектуална собственост". Също и всеки друг сайт. Целта е тотален контрол на единствената що-годе свободна медия - интернет. А получат ли законово право не им е никакъв проблем - основните структури на интернет, даващи айпитата и доймените са на тяхна територия.
36
1
 
23
 
! Отговори
H8R преди 12 години
Не става въпрос за филми , на тях им дреме за филмите , друга е истината тукМасонския апарат който управлява САЩ го е страх че хората имат достъп до доста често НЕФИЛТРИРАНА информация , тъй като нета не е контролируем на нивото на което са останалите медии
35
0
 
14
 
! Отговори
do 31 преди 12 години
ААА, стана, стана - хорта измислиха по-добър начин да правят същото :-) С диктаторските забрани винаги е така-вместо да откажат хората, те ги предизвикват да измислят още по-добри начини да прескочат забраната. FBI явно не са гледали собствените си филми (има една култова реплика в "Star Wars: New Hope" "Колкото по-здраво стискате, толковаповече системи ще с измъкват хватката ви" - без да претендирам за точност.).
34
0
 
8
 
! Отговори
Йово преди 12 години
*** капитализъм, само за пари на богатите мислят, Мегаъплоуда си беше супер, да не забравяме нашият Наносет, има хора които нямат средства да купуват затова свалят пиратски. Не сме в богаташки страни, а и населението от 80% на планетата е в бедните страни. Сега "демокрацията" Америка се опитва да засипе и останалото свободно мислещо население с нов закон. с него ще ни спрат и Уикипедията. Срам за тази демокрацията.
33
0
 
4
 
! Отговори
ss преди 12 години
109.236.83.66/
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато цените на софтуера са такива, има бутонче I AGREE, и излизат версии на всеки 2 дни само с козметични промени ЩЕ ПИРАТСВАМ С КЕФ! ЩОМ МЕ ГРАБЯТ ЩЕ ГИ ГРАБЯ И АЗ! В този ред на мисли, пиша много и всичко сътворено от мен е свободно достъпно и оупън сорс. ПРАВЕТЕ И ВИЕ ТАКА ДО КОЛКОТО ВИ Е ВЪЗМОЖНО.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз предлагам да им направим един глобален бойкот на entertainment фирмите, кино и тем подобни, да видим дали ще продължават така, що си мислят, че не можем без тях?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тея сега да не би да ме накарат да давам по 10 лв за въшливите им филми, май ще почна да си купувам книги, ще гледам да са от Европа и Азия :)
29
1
 
4
 
! Отговори
? преди 12 години
как тъй в други страни бе--В четвъртък служители на ФБР и на правосъдното министерство с помощта на полицаи и прокурори затвориха файлови сървъри в осем други страни
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аааааааааааааа, FBI вече действа, и какво цензурират, тъпите им филми, ако е така не е голяма загуба, ама иначе не е много яко
27
0
 
19
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Свалиха MegaUpload и какво се случи? Rapidshare се пука от заявки :))) а останалите n-броя подобни сайта. Просто се пренасочика 60 милиона потребителя по по-малки сайтове. Тия хора нямат никаква идея как да пресекат пиратството. Преди години като спряха напстър какво стана? НИЩО не стана...
26
0
 
6
 
! Отговори
ьдф преди 12 години
Ако не им гледам и слушам бозите само ще остана с непромит мозък. Е, нека да ги затварят. Да видим кой ще им плаща да ги слуша. Ще си мечтаят да имат сегашните си печалби, ама нъцки!
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова всичко е насочено натам сега, парите са техни, политиците са техни, конвенционалните медии са техни, остана Интернет, след това заробването ще е пълно, хората ще са тотално ораницчени, зомбирани и тъпкани с инфо, което само те спускат, ще бачкат като роботи за скапани дрънкулки, а те ще ни определят кога, колко и как да живеем - Добре дошли в новия световен ред - милиарди роби на шепа алчни ***.От нас зависи дали ще го допуснем.
24
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ama kato nqmate pari, nqma da go polzvate! Nikoi ne vi opira pistolet v glavata nali? Zna4i za edni moje da ima zakoni za drygi ne? Tova si e pak stoka, ima si proizvoditel, pla6tat se zaplati. Vie si pravete va6iq software bez pari kato iskate nikoi ne vi spira...