Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като видя "мнение" писано от НаблюдателЕE, натискам минус без дори да го чета :) Жалък сектант.
205
5
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ти си наред :). И не забравяй, че ти почна селските изпълнения. При добро желание от твоя страна можем да ги продължим :)
204
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Блудкавите ми писания съдържат повече съдържание от твоите, защото не са анализи на чужди синтези и анализи. В добрите университети се учат тези неща. Би трябвало да ги знаеш. Общите приказки значат обобщение и нямам намерение да ти поствам всичко изчетено. Способността ти за мислене е явна - приемаш синтеза на един гуру"Епъл са страхотни", а не приемаш почти смляната информация във въпроса "Къде са заводите за компоненти на епъл ако не е тайна?". мисленето не е за теб, младеж. Преориентирай се.
203
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Абзац или параграф съществува в ... сериозни писания. Тук пиша като за теб. Добре, значи 50,00001%(повечето значи над 50%) от снимките които се качват се правят със смартфони. Казваш съм мъничък. В моята среда никой не качва снимки от смартфон. Всичките са от апарати среден или висок клас. Ако твоето обкръжение качва от смартфони значи са млади. Тоест ти си младо лапе със селски произход, желаещо да го приемат на сериозно.
202
3
 
3
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
НаблюдателЕE:"Apple, основно, направи фотографията и видеото достъпни за масите и е на път да направи Nikon, Canon и компания в музейни фирми за музейни продукти :-)" - XAXAXAXAXAXAXAXA - Виц на месеца!!! Ходи се гръмни бе клоун!
201
0
 
3
 
! Отговори
D7000 преди 11 години
Това е така. Колкото и да харесвам качеството на снимките на 4S е абсурдно да се твърди, че може да замести един DSLR - боке, ISO, избор на бленда, всички тези неща на практика отсъстват като качество при камерафоните. При толкова малък сензор, няма как да има висока светлочувствителност без безумно много шум.
200
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
...тоест е вярно, но само за един малък кръг от хора, представляващи 1 - 3% от активността. Пример - напиши "автомобил" в гоогле и натисни бутана Images. Сега преброй снимките, правени със смартфон. Във твоето село май има само социални мрежи и ученици а? :)
199
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
...като интел, амд, самсунг, асус, ейсър, и всички, които произвеждат електронни компоненти и интегралнин схеми. Къде са заводите за компоненти на епъл ако не е тайна? В колко елекртонни устройства си видял интегрални схеми с епъл върху тях? Проблема на никон примерно е че не се приспособиха достатъчно бързо. Но средния и високия клас си остават без алтернатива. Твърдението, че 90% от снимките в нета са от смартфони е като твърдението, че 90% от комуникациите са текстови(есемеси).
198
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За това че епъл били тези, които унищожавали фирмите за апарати - не знам наистина ли го мислиш или е тенденциозно. По скоро мисля е второто, не може да живееш в толкова малко село, че да не ги знаеш тези неща :). Причината за намалянето на търсенето на апарати е развитието на електрониката - миниатуризация и изчислителна мощ на едно място, което прави възможно поставянето в един малък корпус на мнофо мощ и функционалност на приемлива цена. За това са "виновни" технологични фирми....
197
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Със смартфон се снима когато не си потготвен или когато не ти се носи нещо по - сериозно. Това е характерно за децата. Семейните хора, отиващи на излети, из планини, къмпинзи, екскурзии и т.н. обичат да си водят видеодневници и си взимат техника. Всички от моето обкръжение освен смартфоните си притежават среден или висок клас апарат и особено лятото публикуват понякога над 200 снимки седмично. И всичките са правени с апарати. Вриообективите при смартфоните не са сериозни доколкото ги има.
196
1
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
При военните инаше вероятност да загубят влияние, защото подложиха на натиск надвишаващ допустимия хора с влияние и връзки в американската политика. Скандала беше голям, но се потули. Както и скандалните им искания за патенти, отхвърлени дори и в сащ. Научните среди бяха шокирани от опитите им да патентоват дори имена, използвани от десетилетия в технологичните среди. От там тръгна и антиепъл настроението в щатите.
195
1
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Процеса на избор на жури ми е познат. Интересното беше, че начина ти на изказ беше такъв, като че ли журито не само нямат айфони, но ходят с по 3 самсунга в джоба. А и никой не може да докаже кой какъв е в дайствителност от журито. Освен това хората могат да бъдат убедени във всико, както сам знаеш, при определени условия. Всичко което описвам не са прецеденти дори. За лобито пишат и по вестниците. Купувай си и чети. Интернет няма всичко, но има инфо по темата. Особено за скандалите с военните.
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл никак нямат нужда от повече парици, а пък това, че са го били закъсали ще видим при пускането на iPhone 5. Нали се сещаш, че пак ще удари всички останали в земята, без значение, че е без 20 инчов екран и 100 ядрен процесор ;)
193
1
 
1
 
! Отговори
Емил преди 11 години
Тези от Ейпъла видяха,че я закъсват с техните трошляци и аре сега ,дай да спечелим малко парички
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах-маци !
191
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За камерите и нуждидте на потребителите - смартфона никога няма да постигне качеството на качествените апарати от долен клас най - малкото заради оптиката. Соро снимах един познат докато си говорихме по телефоните как ми маха на килонетър от мен. Със среден клас апарат с вариообектив. Това с телефон скоро няма да го направя. Камерата на телефона служи да спасиш положението или за купони. Или да сканираш баркода в магазина. За мен е важно като го изтърва да не стане на стъкълца. :)
190
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наблюдател, бих могъл да ти разкажа разни неща за лобита и лобиране, но предпочитам ти да ми обясниш отново източника на информацията, че никой от журито нямал айфон. Пък и ми се иска да те оставя да издигнеш форума на нови висоти, недостигнати от никой кикога и никъде. И не се научи че резонната атака е срещу фактите, не срещу списващия. Втората показва селски стил и интелект на ***. Ако желаеш задълбаване в една тема мога да цитирам до края на света. Но, търси си инфото сам, пич.
189
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEДавай го по-скопойно става ли? Не си ми настойник за да ми даржиш тон. Не сам казал че ти трябва одобрението ми за каквото и да е било! Относно това че неразбирам материята... Вземи попрочети малко основи на фотографията и по-точно физика и оптика и тогава обяснявай за размер на сензори, мегапиксели и т.н. иначе звучиш смешно...
188
0
 
0
 
! Отговори
229 преди 11 години
До НаблюдателЕEЧе то Панасоника с Лайката отпред си е хубава машина бре - ти как се изказа все едно че "става горе-долу" :-D За снимките със смартфони - едва ли - почнат ли да увеличават размерите на сензорите ще трябва да увеличат и корпусите и ще имаш телефон с размера на Бенефон Дракон от 90-та :-D... Увеличаването на мегапикселите пук при такъв сензор си е като да наливаш вода в каца без дъно. 100МП на матрица в момента за телефон ще ми е интересно да видя - освен шум друго дали ще излезе:D
187
0
 
0
 
! Отговори
223 преди 11 години
НаблюдателЕЕ - не сравнявам ябълки с портокали - както писах мнението ми е за хора които под влияние на рекламата твърдят и се опитват да докажат че телефон може да снима по-добре от полу- и професионален фотоапарат което е смешно като твърдение и грешка като факт. Едва ли не - "за кв'о ти е канон/никон/сони... за 5 бона бе - земи си айфон и че праиш по-добри снимки"...