Twitter облича нови дрехи

Платформата за микросъобщения обяви пускането на нов дизайн за уебсайта си
9 апр 2014 17:04, Бойчо Попов
1
Twitter облича нови дрехи
Илюстрация: Twitter

Платформата за микросъобщения Twitter Inc. обяви пускането на нов дизайн за уебсайта си. Според постинг в корпоративния блог на компанията новият дизайн ще постави потребителя на преден план. Потребителите на микроблог услугата ще могат например в бъдеще да поставят по-голяма профилна снимка, както и заглавна снимка на профила си.

Под заглавната снима Twitter показва броя на публикуваните туитове, както и снимките и видеоклиповете на потребителя. Там има и данни за неговите „последователи“ и хората, които самият потребител следва. Освен това даден туит може да бъде изтъкнат и приложен към началото на времевата линия. Twitter автоматично ще показва с малко по-големи шрифтове туитове, които са привлекли повече внимание, за да може „вашето най-добро съдържание да бъде по-лесно намерено“, заявява компанията в блога си.

Освен това Twitter вече предлага филтри за времевата линия. Това позволява на потребителя при посещение на профила на друг потребител да избере дали иска да вижда всички туитове, само туитове със снимки или видеоклипове, или туитове и отговори.

Новият профилен дизайн сега е наличен само за една малка група от потребители. Те включват Мишел Обама, съпругата на американския президент Барак Обама, боксьора Флойд Мейуедър и бразилския музикант Джилберто Джил. Потребителите, които регистрират нов акаунт за Twitter, ще видят само новия дизайн. През следващите седмици той ще става постепенно наличен за всички потребители.

В някои аспекти, включително голямата заглавна снимка и информацията, показана по-долу, новият сайт на Twitter наподобява сегашните профили на Facebook. За Twitter това представлява значително отклонение от предишния дизайн.

Ето защо анализатори очакват, че промените може да доведат до протести от страна на потребителите. Yahoo например разгневи през миналата година хиляди потребители заради редизайна на своята услуга за електронна поща. 

Още за социалните мрежи четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: социални мрежиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
ясно преди 10 години
Фейсбук 2