Nokia се преобразява в Microsoft Mobile скоро

На 25 април "Устройства и услуги" на Nokia ще премине в Microsoft
22 апр 2014 14:35, Бойчо Попов
15
Nokia се преобразява в Microsoft Mobile скоро
Снимка: архив Ройтерс

25 април 2014 г. е датата, след която подразделението "Устройства и услуги" на Nokia ще премине под шапката на Microsoft.

В понеделник Nokia заяви, че на 25 април бизнесът й с мобилни устройства вече ще бъде част от Microsoft. Сделката в момента е въпрос на обичайни условия на приключване, казват от финландската компания.

От вътрешнофирмено писмо в Microsoft става ясно, че скоро след окончателното придобиване подразделението ще смени и името си и от Nokia Oyj ще се преименува на Microsoft Mobile Oy.

Обявената още през септември 2013 г. сделка трябваше да получи одобрението на няколко регулатора от различни големи пазари по света, последнo от Китай. След краткото забавяне сега изглежда сделката скоро ще бъде приключена.

Припомняме, че при обявяването на придобиването в края на миналото лято Nokia и Microsoft заявиха, че очакват то да бъде финализирано до края на март 2014 г. През миналия месец обаче стана ясно, че срокът ще бъде удължен с до 30 дни. 

Повече новини за хардуер можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: NokiaMicrosoftхардуер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Минувач преди 9 години
Горещо ви препоръчвам този модел: NOKIA LUMIA 925nokia/bg-bg/phones/phone/lumia925/
13
0
 
1
 
! Отговори
Да ви кажа преди 9 години
Нокия не се закрива а ще прави оборудване за 2G,3G и 4G мрежи.Сега прави същото под марката NSN.Скоро ще се казва само Нокия.Същото направи и Ериксон.Продаде производството на терминали на Сони.
12
1
 
4
 
! Отговори
Мразя ги преди 9 години
А сего като ги купиха Майкрософт освен всичко останало сигурно като се пусне телефона на екрана пак ще излиза логото на нокия-протягаща се ръка! Но тоя път няма да хваща друга ръка а един черен ***!
11
3
 
5
 
! Отговори
Мразя ги преди 9 години
Нокия си получиха заслуженото за хвъркането в облаците и необръщане на внимание на най-важният-клиента!На името на марката от миналото само се крепеше компанията, последните 8-10 години!*** със самочувствие! За последно имах модели Нокия от 2006 и 2008.Е никога не съм се измъчвал мразил и псувал толкова много телефон. Със страшно облекчение се отървах от тях.Отпускането в Нокия беше пълно.Но се мислеха за велики и продаваха тия *** на космически цени.Адекватен край.
10
1
 
8
 
! Отговори
НИКО преди 9 години
Бъдете сигурни че китайците веднага ще купят името "Nokia"
9
2
 
9
 
! Отговори
tiktak преди 9 години
nokia ще се връщат ли към производството на автомобилни гуми и гумени *** !
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троянският кон на Майкрософт добре си свърши работата. И заслужено пулучи пост обратно в Майкрософт!Много е важно една фирма или държава да си отстоява в перспектива интереса.
7
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Където стъпи американски ботуш, трева не никне 1000 години след това.Този жалък край за Нокия беше предизвестен още когато се хванаха да инсталират скапания Уинбоз Фоун на прекрасните си телефони.Следващата стъпка е затваряне на заводите във Финландия и изнасяне на производството и технологиите при жълтите маймуни, а белите европейци ще им правят като вятъра, заради алчността на евреите от САЩ.Който се е хванал с американци, никога не е прокопсал.Като стъпи американски ботуш трева не никне
6
14
 
5
 
! Отговори
111 преди 9 години
Нокиа завинаги!!! И като част от Майкрософт ще се развият и ще убият Андроид системата с още по- евтини и качествени смартфони с Windows. Андроид не е никаква операционна система, а Епъл е посредствена работа. Пишете повечето така, защото не сте си купували телефон с Windows, дори и старите модели бяха великолепни с тази операционна система, а офисът там е вграден и пълен.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мизерен край :(
4
2
 
12
 
! Отговори
Bye-bye Nokia преди 9 години
Bye-bye Nokia ...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да не ми сменяте името, че като хвърля 925-цата, ще счупя на чичо Бил киферицата! Какво е това Microsoft Mobile, по-тъпо име е само онова с Ябълката!
2
0
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
мнооо лакоми тои каииталисти вееее, ко може и линадат да и турнат един уиндос и марсианците и те да плащат за оофис пакети ще е най-добре
1
1
 
28
 
! Отговори
Г. преди 9 години
Доста недалновидно решение да затрият марка като Нокия. Не само, че всеки я разпознава, а и е символ за здрав телефон, който няма счупване.