Snapchat може да пусне и реклами в приложението

Компанията спешно търси начин как да започне да печели
Обновена: 21 авг 2014 09:44 | 21 авг 2014 09:44, Бойчо Попов
0
Snapchat може да пусне и реклами в приложението
Снимка: Ройтерс

Досега Snapchat бе известен със своите самостоятелно заличаващи се съобщения. Скоро обаче потребителите на приложението ще могат да се наслаждават и на изчезващи телевизионни и филмови откъси, новини, статии и реклами.

Американският старт-ъп е провел през последните седмици срещи с рекламодатели и медийни компании, за да представи ново свое предложение на име Snapchat Discovery. Потребителите на платформата ще получават в бъдеще медийно съдържание и реклама, съобщават запознати източници на Wall Street Journal. 

Още по темата

Очаква се Snapchat Discovery да стартира през ноември, твърди един от информираните източници, добавяйки, че поне десетина издатели - включително вестници, списания и телевизионни станции, са участвали в обсъжданията за предоставяне на съдържание. 

Mail Online, новинарската страница на британския вестник Daily Mail, е един от възможните доставчици на съдържание. Говорител на Mail Online засега отказва коментар. Говорител на Snapchat също отказва коментар.

С новото предложение потребителите биха могли да получават рекламни послания и да гледат видеоклипове, като поставят пръста си на екрана. Точно по този начин в момента се работи със снимките и съобщенията, които се изпращат чрез приложението. Ако пръстът се отстрани, съдържанието изчезва.

Snapchat представлява приложение, което позволява на потребителите да изпращат до други потребители снимки и клипове, които се саморазрушават веднага след като са прегледани.  Първоначално апликацията набра популярност сред тийнейджърите, които го използват предимно за „секстинг“ - чат с еротични оттенъци. Ново проучване обаче показва, че 26 на сто от пълнолетните американци на възраст от 18 до 29 години използват Snapchat най-редовно, и то далеч не само за да си пращат "мръсни" снимки.

За да популяризира новото предложение, 24-годишният изпълнителен директор на Snapchat  Евън Шпигел предприема през последните седмици срещи с рекламни мениджъри в Ню Йорк. В една презентация, която е представена на някои от тези срещи, Snapchat обяснява, че потребителите изпращат повече от 500 милиона "Snaps", т.е. изчезващи съобщения, на ден. Повече от 50% от абонатите са на възраст между 13 и 17 години, а средностатистически те поглеждат по 14 пъти на ден дали не е пристигнало ново съобщение, твърди новинарският сайт с маркетингова насоченост Digiday.

Новото предложение най-накрая може да вкара първите долари в касата на тригодишния технологичен старт-ъп и да изпрати на инвеститорите сигнал за действителната стойност на компанията. При една оцена от повече от 2 млрд. долара Snapchat събра през миналата година няколко милиона долара рисков капитал и отказа оферта за поглъщане за около 3 млрд. долара от страна на Facebook. Оттогава компанията прави опити да набере още пари при още по-високо оценяване.

А през юли китайската Alibaba Group е обмисляла да инвестира в Snapchat при оценка от над 10 млрд. долара, но в крайна сметка се е отказала, твърди още WSJ.

Snapchat се опитва да монетизира повишения интерес от страна на рекламодателите към нарастващия брой млади и технически грамотни потребители. Точни данни за броя потребители обаче компанията не предоставя. Пазарният изследовател ComScore твърди, че около 27 милиона души през юни са ползвали приложението чрез Iphone или телефони с Android. Преди една година техният брой бе едва 11 млн. 

Още подобни технологични новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Snapchat
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари