Американците не свалят приложения за смартфони

Повечето от тях не свалят нито едно месечно
26 авг 2014 21:55, Елена Кирилова
1
Американците не свалят приложения за смартфони
Снимка: архив Ройтерс

Мобилните приложения добивиха огромна популярност и полезност, откакто Apple представи своя магазин App Store за iPhone през лятото на 2008 г. Приложенията запълват 52% от времето, в което потребителите в САЩ ползват дигитални медии според comScore. За сравнение - през 2013 г. приложенията отнемат 40% от това време, пише още Quartz.

По време на конференцията на своите разработчици, която се проведе през юни, Apple се похвали със 75 млрд. свалени от App Store. Компанията твърди, че юли е месецът, в който App Store има най-високи приходи до момента, а рекорден брой потребители свалят приложения.

Въпреки това повечето собственици на смартфони в САЩ не свалят нито едно приложение месечно, сочи нов доклад на comScore.

Около една трета от всички притежатели на смартфони не теглят никакви приложения, но тези, които свалят едно до три приложения, са повече. 7% от потребителите на смартфони са отговорни за изтеглянето на почти половината от всички свалени приложения в даден месец, разкрива comScore.

Защо е така? Причината не е в това, че приложенията не са полезни. Причината не се крие и в цените, защото повечето приложения са безплатни.

Едно от обясненията е, че хората просто не се нуждаят от толкова много приложения, а тези, които вече са инсталирали, са подходящи за изпълняването на функциите, от които хората имат нужда.

Почти всички собственици на смартфони използват приложения, а 42% от времето, в което хората използват приложения, са отделени на едно единствено, най-използвано такова“, разкрива докладът.

Новите приложения идват и си отиват, особено игрите, но революционните апликации вероятно ще бъдат рядкост. В топ 25 на най-използваните мини програми влизат тези на добре познати и утвърдени компании, като Facebook, Google, Pandora и Yahoo.

Друга вероятна причина за това е, че все още намирането и свалянето на нови приложения не е достатъчно лесно. App Store на Apple е критикуван особено за това, тъй като потребителите не са доволни от търсачката и разчитат основно на списъка с 25-те топ приложения. А това помага на богатите да стават още по-богати, а за новите приложения става по-трудно да бъдат забелязани. 

Още новини за Технологии можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
Вие ми кажете как да махна 9/10 от инсталираните неща без рутване. Това е истинско сваляне на приложения!