TAG Heuer работи над собствен "умен часовник"

Очаква се устройството да се появи най-късно през следващата пролет
15 сеп 2014 16:58, Бойчо Попов
4
TAG Heuer работи над собствен "умен часовник"
Снимка: Ройтерс

Няколко дни след официалното представяне на Apple Watch, първият „умен часовник“ на калифорнийската компания, и швейцарският производител на луксозни часовници TAG Heuer обяви, че работи над собствено подобно устройство.

„TAG Heuer в никакъв случай няма интерес да копира модела на Apple Watch“, заявява в интервю за местния вестник NZZ am Sonntag Жан-Клод Бивер, шеф на часовникарския бизнес на френската група за луксозни стоки LVMH (който включва TAG Heuer и Zenith). Той допълва, че компанията иска да пусне умен часовник под бранда TAG Heuer, но той не трябва да копира Apple Watch. „На нашата фирмена философия не пасва да стъпваме в стъпките на минали преди нас“, казва той.

Повече детайли за устройството не стават известни, но се очаква да се появи най-късно на изложението за часовници Baselworld през следващата пролет.

През миналата година TAG Heuer вече създаде лимитиран луксозен умен часовник за екипа на ветроходния отбор на Oracle и така събра опит в сферата на носимите устройства. 

През юли Apple „открадна“ водещия мениджър на швейцарския производител на луксозни часовници Патрик Пруньокс, който е бил вицепрезидент на Tag Heuer за продажбите и търговията на дребно. Тогава Бивер заяви, че в бъдеще швейцарските производители на часовници ще трябва да държат под око и Apple. „Лично аз смятам, че iWatch е потенциална заплаха за бранша и той не трябва да заема изчаквателна позиция", добави още мениджърът.

Наскоро Swatch също заяви, че през следващата година ще пусне версия на своя часовник Swatch Touch с различни фитнес функции. Компанията от години запазва на редица пазари търговската марка iSwatch.

Apple Watch пък бе представен по време на традиционната септемврийска конференция на компанията, чийто главен акцент бе новият iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Тим Кук и компания обаче увериха, че Apple Watch няма да работи само с новите смартфони, но и с по-старото поколение iPhone 5, 5s и 5c.

Освен това и Samsung, Motorola, LG и Сие имат свои предложения, които, без съмнение, ще подобряват.

Повече технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Tag Heuer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Гаден Гном хейтър преди 9 години
Е как да ни няма, сега излизам от дупката с хонорар в ръка. Специално досега ни правиха инструктаж, какво да кажем, какво да напишем и как да оплюем марката.Като заначоло-цървулите ми имат по-хубав дизайн от който и да е техен продукт.Второ-годишният ни хонорар на всички *** за 5 години, не е равен дори на калъвчето за техните измислени телефони, представям си каишката колко ще.И последно-не си представям пропадналият ми живот как ще продължи без обикновенна джаджа с надпи тагХуй...
3
1
 
2
 
! Отговори
KKK преди 9 години
това ще е нещо хубаво ... за жалост и скъпо :)
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересуваме се, бате, от хубави часовници, затова и не коментираме Tag Heuer :)
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, чудно как никой не започнал да плюе под тази статия. Явно хейтърите и цървулите не се интересуват от хубави часовници