Пореден софтуерен кошмар за Apple

Има проблеми с актуализацията на IOS 8
Обновена: 25 сеп 2014 19:22 | 25 сеп 2014 19:21, Бойчо Попов
96
Пореден софтуерен кошмар за Apple
Снимка: Ройтерс

След сериозните проблеми с картографската си услуга преди няколко месеца, сега Apple се сблъсква с нови сериозни софтуерни проблеми. 

Само три дни, след като обяви, че компанията е продала рекордните 10 милиона нови телефона през уикенда на откриването, Кук е изправен пред множество проблеми, свързани с мобилните телефони с по-голям екран, предава Bloomberg.

Компанията прекрати новата актуализация на мобилния софтуер, наречена IOS 8.0.1, след като програмата е причинила загуба на покритието за клетъчната услуга в сряда при редица клиенти, и обеща да оправи проблема скоро.

“Чакай една седмица пред магазин на Apple, купи си там iPhone 6 plus за торба с пари, актуализирай с iOS 8.0.1 и превърни своя iPhone в iPod”, коментира потребител в Twitter.  

Като цяло потребителите на Apple изглеждат недоволни от новата операционна система. Редица популярни приложения като Facebook и Dropbox работят на новата система по-нестабилно, отколкото на iOS 7.

Десетки потребители пък критикуваха в социалните медии новия iPhone 6 Plus, като заявиха, че той може да се огъва, ако се седне на него, или ако върху него се упражни достатъчно натиск.

Тези дефекти помрачават иначе внимателно подготвяната хореография при представянето на продуктите на Apple и могат да дамгосат управлението на Кук. Изпълнителните директори на базираната в Купертино, Калифорния, компания от месеци тренират представянето на новите Iphone, преди те най-накрая да дебютират на 9 септември. Устройствата предизвика нова истерия на търсенето, като предварителните поръчки надминаха 4 млн. броя, рекордни продажби през уикенда (над 10 млн. броя) и процъфтяващ сив пазар за смартфони в Китай и на други места.

Сега представянето на iPhone 6 и 6 Plus е помрачено и припомня за инциденти, с които изпълнителният директор се сблъсква по време на други дебюти на продукти. През миналата година на Кук му се наложи да се извини за политиките за гаранцията и ремонта на iPhone в Китай, след като компанията се сблъска с масови критики от страна на държавните медии заради обслужването на клиентите. През 2012 г. Кук също така заяви, че съжалява за неправилното функциониране на софтуера за картографиране на Apple, който бе обвиняван за подаване на погрешни посоки и неточни местоположения.

"Иска ми се Тим Кук да се справя по-добре с тези неща", заяви Джейсън Ночимсън, 34 годишен собственик на iPhone 6, който е прекарал два часа и половина на клиентската телефонна линия за поддръжка на Apple, след като е свалил обновяване на софтуера вчера и е констатирал, че не може да приема и осъществява обаждания. "Притесних се, че от училището на дъщеря ми ще ми се обадят днес, а аз нямаше да бъда в състояние да им отговоря".

Apple заяви в изявление по електронната поща, че е измислил ново решение за потребителите на iPhone 6, които са загубили гласовата услуга или други функции. Потребителите могат да преинсталират предишната версия на IOS, за да се възстанови функционалността, а Apple планира да пусне нова версия на операционната система, iOS 8.0.2, в следващите няколко дни.

"Извиняваме се за голямото неудобство за потребителите ни", се казва в изявлението на Apple.

 

Новите iPhone-и са от решаващо значение за Apple. Устройствата генерират повече от половината от годишните приходи на компанията в размер на 171 млрд. долара.

И все пак, докато Кук се занимава с потребителската критика върху дейността си, тези проблеми могат да окажат съвсем малко влияние върху продажбите на Apple. Търсенето на най-новите телефони остава високо. Barclays очаква компанията да продаде над 61 млн. телефона през трите месеца до декември, надминавайки миналогодишния рекорд от 51 млн. продадени смартфона.

Продажбите се очаква да се ускорят, а не да се забавят, след като новите iPhone-и станат достъпни в повече страни. На 19 септември Apple пусна устройствата в продажба в 10 страни, като се очаква на 26 септември те да се появят в още 22 страни. Като цяло до края на годината новите iPhone-и ще могат да бъдат купени в 115 страни, обещава Apple.  

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Да предложат downgrade докато си поправят бъговете!!!
70
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Аз съм с 4s и нямам бъговете за който говорят. Нито с картите съм имал проблем ....
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:)Първия смартфон е на епъл само за епълфенове. Първия мултитъч е на епъл пак само за същите. Правоъгълника със заоблени ръбове, отваряне с плъзгане... Бих изброявал до утре нещата, в които епъл са първи само за вездесъщите фенове ;). Резултата е, че много учени и университетску преподаватели никога няма да си купят продукт на епъл. Никой не обича тези, които си присвояват заслугите му.:)))
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека приключим тая шарада с това, че все пак първия смарт фон беше на епъл, всичко друго е празни приказки
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ексза такъв фен на епъл да беше прочел книгата и после да си говориме за иновации.. крадци като всички други.. с отличен дизайн признавам
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ексимаш 6-ца за 570 Е. дай координати взимам го!!!
65
2
 
2
 
! Отговори
до екс преди 9 години
Не че съм андроидно зомби, но като цяло манталитета на Епъл е именно да се подиграват с другите, именно за това се срива втората им голяма рекламна кампания (след големия успех на мак кампанията с прословутата реклама на супербол), усмиваща слепите бизнесмени прекланящи се пред ПЦ. и не спира до тук youtube/watch?v=DZSBWbnmGrE забавно е, но от друга страна си е подигравка, не мислиш ли
64
0
 
3
 
! Отговори
Schumacher преди 9 години
До ексЕпъл са имали безброй реклами насочени срещу други компании - пиши в YouTube "Apple Mac Guy VS PC Guy"
63
6
 
7
 
! Отговори
екс преди 9 години
Разбира се, ама андроидните зомбите наскачаха като макаци, и изпон*аха пейзажа! Как един път не видях реклама на Епъл, подиграваща се с някоя друга фирма?! Щото на Самсунг тва им е коронния номер!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и да има проблем , бързо ще го изчистят, като се ъпгрейдва с новия patch къв е проблема
61
4
 
5
 
! Отговори
екс преди 9 години
76, имаше някакъв анонс, че нещо 6+ получил проблеми. Както и да е. Говорил съм с доста зомбирани , имам и доста такива колеги, ама те поне се аргументират. Макар и безкрайно! ОБАЧЕ явно има ново явление - зомбирани аднроиди! Отличават се с тъпота и упоритост. Аргмент е непозната дума!
60
2
 
0
 
! Отговори
екс преди 9 години
74, ти ли ше ми държиш сметка кво ще говоря утре бе?! Аз съм пробвал различните системи и телефони, а ти?!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз не съм имал проблем с ios 8 на 5-цата. не знам за кви бъгове плямпат тея...
58
0
 
2
 
! Отговори
екс преди 9 години
72, бе ти да не си някой тийнейджър?! 1. отново - айфона ми е СЛУЖЕБЕН, не съм го избирал. 2. НИКЪДЕ не съм казал кой самсунг бил най-добрия. Що за елементарна логика! Това е което имам - тогава, когато го купих, НЯМАШЕ друг като него. 3. 100 пъти поясних, че не телефона ми хареса, а леснотата на ползване, възможноста за ПРОФЕСИОНАЛНИ приложения, които са важни за моята РАБОТА. Такова при андроид няма. 4. кво е качеството на материала ми е през ***, щото след 2-3 години ще получа нов.
57
3
 
3
 
! Отговори
до екс преди 9 години
и това ,че не знаеш как се работи с андроид не ти дава право да заблуждаваш другите хора. Утре на масата ще разправяш как само в Айфона можеш да смениш телефона и всичко да ти е като в предишния...да ама не. Просто не знаеш как да работиш с андроид или имаш значително по-малко опит с него. Абсолютно всичко се синхронизира и естествено платените ти apps са отново достъпни без пари. Това твоето е да плямпаш без да знаеш и без да се поинтересуваш
56
0
 
3
 
! Отговори
екс преди 9 години
Вчера ъпгрейднах до 8.0 - на моя 5S до сега нямам проблем. Не видях и много нещо да се промени де. А що се отнася до политиката на Епъл за айфоните - предполагам е нарочно. Харесвам айтунс - мнго лек и приятен софтуер, но хич не ме кефи, че ако си вкараш в него мп3ките, ги прасква в някаква си своя база с данни, и повече не можеш да ги измъкнеш. Както и да е, всеки има право на мнение. Издразниха ме млоумните хейтърски изпразвания, тип "Майкрософт е шит", ама ко питаш що - никой не знае!
55
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
А ти си мислиш че S3 е най-сполучливия андроид телефон ли? Понеже и аз съм запознат и съм притежавал доста ще ти обясня. На Samsung големия скок им беше S2 уникален за времето си телефон ,който беше с класи над Айфон 3! Следващите им модели блеждукат и не са това което беше S2. Ако все пак ме послушаш преди да си вземеш следващия Айфон просто разгледай и други телефони не робувай на марки! Аз преди бях на Самсунг ,но сега съм със Сони и съм супер доволен. Сони е високо качество и като материали!
54
0
 
1
 
! Отговори
екс преди 9 години
Абе 65 и 66, бе преди да плямпаш виж кво съм писъл по-долу бе! Аз ИМАМ личен S3 от близо две години. Преди това имах ХТЦ. ПОЗНАВАМ чудесно андроид! Айфона ми е служебен! И пиша с АРГУМЕНТИ, не с обиди! И не ме интересува кой кво държал и в ква посока! Аз имах възможността да направя сравнение, при тва безплатно! Това са моите впечатления, *** вземи ги прочети, да не се повтарям!
53
0
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
Виж при компютрите е друго. Там подкрепям идеологията на Епъл и това,че са различни и определено са предпочитани за професионални цели. Въпреки ,че аз съм с Windows не съм черноглед. Но с телефоните им куца политиката. Андроида предлага с пъти по свободно управление и по-разчупено. Това ,че пак ще подобрат рекордите по продажби не значи ,че новия модел е по-успешен и заслужаващ ,а че ще използват до последно вълната на заблудените и верни фенове? Нали другите телефони ви бяха големи , а сега?
52
1
 
2
 
! Отговори
екс преди 9 години
В андроида е същото ама СЕГА, и е изкопирано от епъл, щото тия го имат от 10 години! Освен това съм доста убеден, че през гугъл няма да ти се инсталират аповете, които си имал преди тва, и да им се напасне версията, като за твоя тел. ! И ето ти последен аргумент от мене, които одеве споменах, ама много удобно се пропусна - едното струва 530, другото 570 еуро! Ми аз разлика в цената не виждам! Както и да е, новите 6 и 6+ не ми харесват, щото ми писна от тия гигантски филии!