"Анти Facebook" социална мрежа привлича хиляди

Първоначално Ello е само мрежа за приятели
Обновена: 30 сеп 2014 19:45 | 30 сеп 2014 19:42, Елена Кирилова
21
"Анти Facebook" социална мрежа привлича хиляди
Снимка: Ello.co

Социалната мрежа Ello получава по 31 000 заявки в час от хора, които искат да се присъединят към платформата, твърди основателят ѝ пред BBC.

Тя е направена с идеята да се използва от около 90 приятели на Пол Будниц, който е неин създател. На 7 август той решава да я отвори за целия свят. Платоформата е наричана „анти-Facebook", защото обещава да не пуска никакви реклами и да не продава потребителски данни.

Въпреки това някои експерти предупреждават, че тя може да се сблъска с проблеми с плановете си за приемане на микроплащания за определени „функции“.

Сайтът има минималистичен дизайн и не изглежда лесен за употреба на пръв поглед, както повечето вече установени социални мрежи.

През уикенда Ello оцеля след DDoS атака – целенасочен поток от интернет трафик, която за кратко блокира сайта.

"Учим се в движение, но имаме много силен технологичен екип“, твърди Будниц. „Това е бета версия и има проблеми, прави странни неща, но ще оправим всичко възможно най-бързо“.
Будниц твърди, че е „поласкан“ от описанието на социалната мрежа като „анти-Facebook”, но твърди, че това не е начинът, по който той вижда услугата.

"Ние не смятаме Facebook за конкурент. Виждаме я като рекламна платформа, докато ние сме мрежа“, коментира основателят на Ello. По думите му тя ще има възможност да печели чрез продажбата на достъп до различни функции. Пазаруването ще се случва на същия принцип, както това на мобилни приложения.

Ello вече привлича хиляди нови потребители.

„Традиционният модел на безплатна социална мрежа исторически е показал, че е ключ към успеха“, твърди Джеймс Маккуиви, анализатор на компанията за проучвания Forrester.

“При всички други социални мрежи, от WhatsApp до Instagram и Pinterest – причината е, че те работят, защото са безплатни. Не каниш приятел да се регистрира, ако това ще му струва пари“.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото което имам в фейса е страницата на фирмата ми, и да си призная помага ако искаш да вършиш работа. Опцията им за реклама също си струва ако искаш повече посетители. Но да си качвам снимките от почивките или да си пиша на стената разни глупости не ме търси.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социална мрежа против социална мрежа.... гениално...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без реклами ще изкарат само ако имат няколко хилпди потребители. Станат ли милиони поддръжката на сървърите и сайта също ще чукнат милиони ;)
11
2
 
9
 
! Отговори
мани преди 9 години
не знам кое е по-зле ... Фейсбук или сайт, който си прави реклама на гърба на Фейсбук.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До галактиИ аз имах същия проблем,трябва да си свалиш новата версия
9
2
 
5
 
! Отговори
оп са преди 9 години
А руснаците си имат Вконтакте на мен лично повече ми харесва от Фейса ако имаш регистрация може да гледаш качествено порно ХД
8
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 9 години
До TulskiМрежата дава пари! Ама нали трее от некой да ги вземе.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО ТЪПО БАЗА ДАННИ НА ЦРУ ГУГЛЕТО СЪЩО ПРАВИ ПСИХЛОГИЧЕСКИ ПРОФИЛ,СУРАТ ТЕФТЕА НАПАВО ИМА СЪРВАР В ЦРУ С БАЗА ДАННИ НА ЛИЦА ТЕХНИ ИНТЕРЕСИ И ТЕХНИ ПРИЯТЕЛИ САМИ СЕ ИЗДАВАТЕ И ПОПЪЛВАТЕ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОФИЛ ЗА ЦРУ ,МНОГО СПИНКАТЕ В БЪЛГАРИЯ 10% РАСЪЖДАВАТ ДРУГОТО Е ПАПАГАЛ ДОПАПАГАЛА ХОРА С ПУСТ ПРОЗРАЧЕН ПОГЛЕД,МНОГО ЖАЛКА КАРТИНКА ВЧЕРА ПАК НАЦАПАХА НЕБЕТО С CHEMTRAILS МОРГЕЛАНИ ВИЕНЕ НА СВЯТ ГЛАВОБОЛИЕ И ВСИЧКИ ВИРУСИ С КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ПАДАТ КАТО ДЪЖД ИЛИ С ВЪЗДУШНИ ТЕЧЕНИЯ.
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредния трик, сега се стремят да привлекат анти-фейсбукърите в... поредната социална мрежа.
5
1
 
9
 
! Отговори
regs преди 9 години
btv е абревиатура на balkan television. Според мнозина - bosfor television, за това не се пише с главна буква.
4
1
 
15
 
! Отговори
зрител преди 9 години
Как правят *** новини само, не е истина. Целта е да пасем от сочната трева, да си блеем и времето да върви.Тази вечер по новините на великата манипулационна телевизия Btv (според мен България се пише с голяма буква) се опитаха да направят новина от това нещо/сайт и единственото, което се получи е, че водещият започна да си съчинява, да срича, накъсва и нещо не им се получи убедително, но както и да е. Очевидно ни имат за сливи и пръчки та не се притесняват да излязат неподготвени!
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :)Докато не се измисли нещо което да е по-добро и по-лесно да открива приятели и познати Фейсбук ще е на върха. В Фейсбук имат регистрация почти целият свят.
2
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 9 години
Ти и собствената си мисълне успя да преведеш, мен. Треволяка не ти понася.
1
3
 
32
 
! Отговори
:) преди 9 години
Никакъв шанс. Гейсбук маниаците са толкова мързеливи, че нищо не може да ги накара да се регистрират на друго място. Г+ не успя, а е 100 пъти по-готина соц. мрежичка. Просто за тази глупост се шуми от около седмица и стана модерна. След 1 месец няма да си спомняте за нея.