Гуардиола: Не изиграхме перфектния мач

"Бяхме просто зрители", заяви Руди Гарсия
Обновена: 22 окт 2014 09:20 | 22 окт 2014 08:48,
3
Гуардиола: Не изиграхме перфектния мач
Снимка: Reuters

Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола за пореден път доказа, че е перфекционист, акцентирайки върху козметичните грешки на неговия тим при гръмката победа със 7:1 срещу Рома насред Рим.

"Първите няколко минути на мача не бяха толкова перфектни за нас, а Рома игра много добър футбол през второто полувреме. Моите играчи притежават способността да нанасят решителен удар за секунда и това е много важно, но не можем да кажем, че ние изиграхме перфектния мач", сподели Гуардиола.

""Резултатът беше ясен, но ние трябваше да продължим да контролираме топката - нещо, което не направихме в тази част от двубоя. Да, ние сме щастливи от победата и от резултата, както от факта, че сме много близо до класиране за следващата фаза на турнира."

"През второто полувреме позволихме на Даниеле де Роси и Марилям Пянич да намират Жервиньо и Хуан Итурбе, които създадоха две-три опасни положения, спасени благодарение на Мануел Нойер."

"Моят Байерн е различен от моята Барселона. И двата отбора са страхотни и притежават две важни качества - оставят ме да направя това, в което вярвам и да изразя идеите си чрез тях на терена."

"Ако оставиш Рома да играе, те са много опасен отбор. След две седмици пак ще играем срещу тях и тогава ни чака различен мач. Мачът снощи е като инцидент. Този резултат не е мерило за разликата между двата отбора."
"Няма как да имаш добра тактика, ако не притежаваш добри футболисти. Байерн има велики ръководители, страхотни футболисти и чудесни хора. Става дума за това да извлечеш най-доброто от играчите."

"Винаги има малки неща, които можеш да подобриш. Ситуацията снощи не беше нормална, но ти си длъжен да продължиш по същия начин. Изиграхме прекрасно първо полувреме и фантастични десет минути в края", каза още Гуардиола.

Треньорът на Рома Руди Гарсия не бе на себе си от разочарование след кошмарната загуба с 1:7 от Байерн в Шампионската лига.

Неговите очаквания за прекрасен мач, които той изрази на пресконференцията преди сблъсъка, определено така и не се сбъднаха.
Френският наставник на италианския вицешампион пое цялата вина за загубата и отказа да обвинява футболистите си за каквото и да било.

"Това беше просто едно тактическо бедствие. Байерн показа, че е много силен отбор. Грешката обаче бе моя, а не на футболистите", започна Гарсия на пресконференцията след мача.

"Загуба срещу Байерн е винаги възможна, защото те така или иначе печелят почти всичките си мачове, но да загубим по такъв начин е наистина адски болезнено".

"Както вече казах, аз поемам отговорността, защото не избрах правилните нагласа и стратегия. Когато трябваше да покажем топ ниво в мача, ние правехме точно обратното. Единственото хубаво нещо е, че Манчестър Сити и ЦСКА Москва завършиха наравно и ние запазваме втората си позиция в класирането".

"Защитавахме се ужасно зле. След само няколко минути те ни вкараха първия гол и тогава нещата станаха много лесни за тях. След почивката имахме някакви шансове за гол, но Байерн показа, че не само са най-добрият отбор в света, но имат и най-добрия вратар".

"Аз съм много разочарован от последните два гола, които допуснахме. През второто полувреме показахме, че имаме гордост, но само това. Трябва да вярваме в себе си и да си вземем поука от тази загуба. Бяхме по-скоро зрители тази вечер, а не участници в мача. Трябва да променим това нещо, защото след две седмици ще играем в Мюнхен. Моите футболисти не заслужават да губят по този начин", завърши специалистът.

Още за Шампионска лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
байерн най- добри в света - на сън
1
0
 
1
 
! Отговори
Готино преди 9 години
Рома - малката Бразилия :)