Spotify обединява сили с Uber

Двете компании ще предлагат съвместно услуга на своите потребители
18 ное 2014 16:32, Елена Кирилова
2
Spotify обединява сили с Uber
Снимка: архив Ройтерс
 

Потребителите, които имат премиум акаунти в стрийминг услугата Spotify, ще могат да слушат собствената си музика в колите, включени в услугата за споделено пътуване Uber, обявиха двете компании.

Партньорството означава, че потребителите ще могат да свържат профилите си с приложението Uber и да пуснат собствен плейлист по време на пътуването, предава BBC.

Услугата ще стартира в десет града по света на 21-ви ноември, включително в Лондон, Сингапур и Сидни.

За разлика от традиционните малки таксиметрови фирми Uber не разполага с оператори, които да приемат поръчките.
Вместо това потребителите използват приложение, а процесът по поръчване е напълно автоматизиран с програма, която разпределя разервацията спрямо водача, който се намира най-близо.

Spotify пък е музикална услуга при поискване, която позволява на премиум членовете да стриймват избрани песни без реклами, ако плащат месечна такса.

За да предложат новата услуга, шофьорите ще трябва да свържат телефона с аудио системата в колата, твърди главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик.

Двете фирми разкриха, че ще разширят услугата, така че тя да е достъпна и в други градове.

Както Каланик, така и главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек отказват да споделят повече детайли за финансовата страна на сделката.

По думите на Каланик и двете страни са печелещи в случая.

Spotify влезе в новинарските заглавия наскоро след като певицата Тейлър Суифт реши да изтегли целия си музикален каталог от услугата, посочвайки че стрийминг услугите не плащат справедливо на музикалните изпълнители.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: SpotifyUber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Адам Смит преди 9 години
Тези услуги не са за некъпани татарстанци, няма какво днес.бг да я публикува дори. Интелигентните българи(около 1 - 2 %) научават подобни новини от чуждестранни издания.
1
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 9 години
За къф ... да се включвам в системата им? У колата мога да си: слушам просто радио - квото ми пуснат. 2. Да си пусна кадетка/собствен дискюсобствена мп3-ка, 3. Да си пусна нокия с фм предавател с 10гб собствено подбрана музикална колекция в телефона. 4. да не слушам нищо (най-добре напоследък). Трябва все да се логваме, да имаме нет, да споделяме ( и да има реклами ествествено), а и да си плащаме!