Amazon обедини силите си с Royal Mail във Великобритания

Така поръчките на клиентите ще бъдат доставяни до местните пощенски станции
25 ное 2014 16:36, Екип на Investor.bg
1
Amazon обедини силите си с Royal Mail във Великобритания
Снимка: архив Ройтерс

Гигантът в онлайн търговията на дребно Amazon и британската Royal Mail обединиха усилията си, за да могат поръчките на клиентите да бъдат доставяни до местните пощенски станции, предаде BBC.

По-рано този месец Royal Mail предупреди, че конкурентите ѝ, в това число и Amazon, нанасят удари върху бизнеса ѝ за доставки. Компанията заяви, че собствената услуга за доставка на Amazon може да коства на бизнеса ѝ до 2% в краткосрочен план.

Сега клиентите на Amazon ще могат да се възползват от доставка на техните колети чрез Royal Mail до 10 500 местни пощенски клона.

"Ясно е, че мотивите зад това решение са нуждата на Royal Mail да се опита да спаси част от бизнеса си", заяви градският анализатор Никла Ди Палма от Brewin Dolphin.

Колетните операции на Royal Mail силно пострадаха от силната конкуренция, откакто компанията бе приватизирана през миналата година.

Добавянето на услугата за събиране на доставки "Click and Collect" (Кликни и събери) от Royal Mail означава, че Amazon ще има 16 000 места, от които клиентите на Острова ще могат да взимат своите колети.

Съществуващите обекти включват "Pass my Parcel" (Подай ми колета), "Collect+" (Събери+) магазини и шкафчета на гари на Amazon.

Потребителите могат да изберат предпочитаната от тях локация за вземане на пратката по време на процеса на плащане на сайта на Amazon и да представят документ за самоличност в пощенския клон, за да получат пакета.

"Това е нещо добро", заяви Линдзи Маки, експерт от New Weather Institute. "Royal Mail трябва да отворят услугите си, за да бъдат удобни за клиентите", добави той.

Проблем се оказва фактът, че много от основните пощенски офиси са затворени в събота следобед. Това може да направи вземането на колет по-малко удобно, отколкото в кварталния магазин.

"Проблемът с пощите е работното време", заяви Ди Палма.

Въпреки това някои пощенски станции, намиращи се в други магазини, са отворени до 12 часа на ден, а някои вече работят и в неделя. 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: AmazonRoyal Mail
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари