Facebook пуска нови бутони през 2015 г.

Те ще бъдат разположени в страниците на компаниите в социалната мрежа
12 дек 2014 16:55, Елена Кирилова
4
Facebook пуска нови бутони през 2015 г.
Снимка: архив Ройтерс

Facebook пусна нова функция, която ще позволи с един клик на бутон върху бизнес страница в социалната мрежа да бъдат извършвани резервации, да се стига до уебсайта на фирмата и да се извършва регистрация за абонаментна услуга, пише Wall Street Journal.

Компанията посочва, че бутоните ще стоят вляво от бутона “Харесай” на страницата. Тяхната роля ще е да изградят нов начин, по който “хората да взаимодействат с бизнеса”. Освен това новата опция ще позволи на Facebook да следи от какво се интересуват потребителите.

Сред новите бутони ще има такива като “Резервирай сега”, “Свържи се с нас”, “Използвай приложението”, “Играй”, “Пазарувай сега”, “Регистрирай се” и “Гледай видео”. Те ще бъдат пуснати на страниците в САЩ през следващите няколко седмици, а през 2015 г. ще се появят и по целия свят.

Целта на Facebook е да се превърне в още по-привлекателно място за бизнеса. През ноември обаче стана ясно, че нито Twitter, нито Facebook ще пуснат бутона “Купи” за коледните празници - най-силният сезон за търговията на дребно.

И двете компании тестват тази опция от известно време, но твърдят, че искат да изпипат всички детайли преди окончателното ѝ пускане.  

Повече новини за социалните мрежи можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: социални мрежиFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
да сложат бутон ( unsubscribe)
2
2
 
13
 
! Отговори
Moloko преди 9 години
Откакто разбрах,че работодателят ми се интересува от профилите на работниците си в Фейсбук и Туитър, се отрегистрирах от фейсбук. В Туитър нямам ъкаунт. Не ми трябват социалните мрежи.
1
3
 
10
 
! Отговори
Чудейко преди 9 години
Уау!! Каква иновация, каква нова технология - бутон и не само един, ами няколко.

Спонсорирани публикации