Ще си говорим с хора от цял свят, Скайп ще ни превежда

Майкрософт пусна тестова програма за превод в реално време
16 дек 2014 13:56,
8
Ще си говорим с хора от цял свят, Скайп ще ни превежда
Снимка: Архив Reuters

Американският технологичен гигант Майкрософт пусна тестова програма за превод в реално време на разговорите по Скайп, предаде Франс прес.

Засега програмата е за превод между английски и испански. Радваме се да обявим първата фаза от програмата Скайп транслейтър привю, обяви Гурдиип Пал, вицепрезидент на Майкрософт, отговарящ за услугата за разговори Скайп.

По думите му програмата ще разкрие безкрайни възможности за свързване, общуване и сътрудничество между хората по света.

Програмата бе демонстрирана чрез разговор между ученици в Мексико, говорещи испански, и ученици в САЩ, говорещи английски.

Майкрософт представи системата си за превод в края на май на технологична конференция в Калифорния, като направи демонстрация с английски и немски.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Ами българският професор Койчо Митев изобрети такава система само че за разговори по телефона преди доста години, но държавата не му помогна. Все пак сме България.
4
0
 
1
 
! Отговори
Шпионаж преди 9 години
Скайп е умряла работа. Има доста големи проблеми в сигурността.Microsoft знаят това, но не правят нищо. Само за сведение facebook и google(mail,hangout) имат доста добра защита, която е разпределена на повече от три отделни нива без да включвам частен/публичен сертификат. В скайп дори сесиите не могат да се следят от обикновения потребител.Microsoft са велика компания и могат да оправят проблема. Явно някой им пречи и затова скайп ще бъде заменен от Hangout.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скапито, това скапано нещо още мърда?!?Както всяко нещо, което влезе в ръчичките на Microsoft, не го чака добро бъдеще.Пример - Нокия и много други
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pendejo,di puta madre.
1
4
 
22
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Страшно прясни новини! "представи системата си за превод в края на май" а ние го четем декември.... смешници...