Русия тества новата тежка ракета "Ангара"

Путин проследи изстрелването
Обновена: 23 дек 2014 14:07 | 23 дек 2014 09:01, Елка Василева
133
Русия тества новата тежка ракета "Ангара"
Снимка: архив, Reuters

Тестовият старт на новата руска ракета-носител от тежък клас "Ангара-А5" се състоя на космодрума Плесецк. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин взе участие в церемонията по изстрелването в режим на видеоконферентна връзка, информира ТАСС.

"Ракетата-носител "Ангара-А5" с ускорителния блок "Бриз-М" ще изведе в геостационарна орбита макет полезен товар от 2 тона", съобщи пред агенцията източник от ракетно-космическия отрасъл. Стартът на ракетата се състоя в 7.57 часа българско време. Степените на "Ангара" е планирано да паднат в специално определени райони на Република Коми /първата степен/, в Томска област /втората степен и главният обтекател/ и в Тихия океан или Филипинско море /третата степен/.

Полетът на ракетата-носител е планирано да бъде с времетраене 12 минути. След това от третата степен на ракетата трябва да се отдели главната част, съставена от ускорителния блок "Бриз-М" и макета на космическия апарат.

"Условният" спътник ще бъде изведен на целева орбита с помощта на четири включвания на двигателя "Бриз-М" около 17.00 часа българско време. Тогава се очаква и отделянето на макета на спътника от ускорителния блок.

Тестовата програма на ракетите "Ангара" предвижда десет старта - първите два с макети, а следващите - с реални космически апарати. Първите изстрелвания с реални космически апарати се очакват през 2016-2017 година.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
1
 
! Отговори
Кога? преди 9 години
Кога ще прочетем че примерно Русия пусна първия 16 ядрен процесор.....никога......
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не може да спре краха на $-а.
83
7
 
4
 
! Отговори
From US with L0VE преди 9 години
Спрете им на руснаците iPhone-ите за една седмица и "непобедимия" Путин ще падне от власт! Никакви ракети, никакви кръвопролития.
82
0
 
13
 
! Отговори
MSC преди 9 години
До БМ_21 ГрадМойте уважения но Протон е създаден под ръководството на Виктор Челомей а не Корольов!АБСОЛЮТЕН ФАКТ!
81
0
 
1
 
! Отговори
Високотехнолог преди 9 години
До ЗдффцхййжйДа, ще участваме с разработка на тоалетната им хартия, най вече с гениални хрумвания как да става и за втора-трета употреба...
80
0
 
0
 
! Отговори
Станисав преди 9 години
700 тона е заредена
79
2
 
7
 
! Отговори
petko76 преди 9 години
До Анонименда за военни цели ама след втората световна имат една две военни намеси а хамериканците над 200 и след тях оставят пълна анрхия виж Либия, Ирак, Афганистан
78
1
 
9
 
! Отговори
RT преди 9 години
До АнонименА ОТКЪДЕ се изстрелва американската ракета??????
77
21
 
5
 
! Отговори
майна преди 9 години
До тъпир 101: Ето това е разликата... кой ти говори за нападение, война и милиони жертви... това е нещото което би било безумието на цялото съществуване на човечеството... обаче рубладжийте искат единственото нещо в което братушките са добри и това е война.... ТЪПИР!
76
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците мачкат!!Както винаги! САЩ, Израел и другите сателити им треперят шортите. Като са много отворени защо не нападнат Русия? Нали са най-напред в технологиите и са много развити??? Ама май не са! Това не е Ирак. Това е Русия. Путин ще ги довърши!!!!
75
14
 
33
 
! Отговори
Бай Перо преди 9 години
Хм, нашите медарки разправят че руснаците умирали от глад, а те, глей колчави ракети изстрелват. Черния лигльо сигурно вече звъни на спец агента Дензел да стяга тирбушоните.
74
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както *** се изразя, Ангара ще бъде използвана (и) за военни цели. Т'ва е Русия. Там всичко е за военни цели.
73
29
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Тя затова е тежка ,щото не може да лети.
72
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и САЩ гепиха заводите и разработките за ядреното оръжие, като и инсталациите за добив на тежка вода, но победетелите никой не ги съди, а ние да работим за да сме победители.
71
54
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Пожелавам успех на руснаците в космическата промишленост...та дано скоро се преселят на Марс...А иначе историята на космическите опити показва че космоса се покорява най-напред с кучета и маймуни.После с руснаци(като използват първата жена космонавт е рускиня защото те са най-леките жени) иииииииииии чак тогава пращат хора.
70
1
 
28
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
Първо изобщо не си запознат с типа на полезния товар и целта на ракетата, оттам нататък всичките ти сравнения са излишни.
69
42
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми се спори кой какво откраднал или кой колко тона щял изнесе в космоса. За мен е важно, че ако ми предложат работа в САЩ или Германия ще приема, докато в РФ дори на екскурзия не бих отишъл. Не искам да бъда разбран погрешно, не мразя нито руснаци, нито немци, нито индийци, нито сибиряци
68
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не говорим за тежката ракета носител Фалкон 9 на Елън Мъск Новата ракета на SpaceX с двигателите МСТ , по всяка вероятност ще може да извежда на ниска околоземна орбита 150-200 тона полезни товари. Транспортна система с такива характеристики ще надмине перспективната ракета на НАСА SLS,която се планира да извежда 130 тона.
67
50
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги руснаците дишат прахта на американците. Тежкотоварната ракета Атлас V може да изведе в Геостационарна орбита 13 тона срещу само 2 тона на прехвалената Ангара.А новите модификации на Атлас . достигат до над 40 тона в Космоса.Американците пак са ненадминати в космическите изследвания.
66
30
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като гледам коментарите ,спора е колко големи крадци и измамници са руснаците.