PayPal и Google ограничават услугите си в Крим

Google ще продължи да предлага само безплатните си услуги на полуострова
23 яну 2015 15:17, Елена Кирилова
14
PayPal и Google ограничават услугите си в Крим
Снимка: архив Ройтерс

Google ограничава редица свои услуги за жителите на Крим, докато PayPal спира да обслужва клиенти на същата територия, съобщават руските информационни агенции.

Международната платежна система PayPal прекрати обслужването на своите клиенти в Крим, разкрива Интерфакс, позовавайки се на писмо на компанията.

„Това беше много трудно решение за нас, но за съжаление, не сме в състояние да предоставяме услуги на нашите клиенти в Крим в този момент“, гласи съобщението, което PayPal е изпратила до своите клиенти, живеещи на полуострова.

PayPal е част от американската компания eBay. Според сайта на платежната услуга тя е използвана от около 10 млн. души в 190 страни по света. В допълнение към това PayPal работи с 25 различни валути. Преди време международните платежни системи Visa и MasterCard също спряха да предлагат своите услуги в Крим.

Google върви по техните стъпки, като ограничава услугите си за жителите на Крим, пише ТАСС, позовавайки се на източник от компанията.

По думите му те засягат рекламната онлайн услуга Google AdWords, както и програмата AdSense. Причината за това е, че на компанията ѝ е забранено да извършва плащания към когото и да било в Крим, което пък в момента е технически невъзможно, тъй като редица международни банки спряха разплащанията си.

„От 1-ви февруари ограниченията ще засегнат и магазина за приложения Google Play, защото качването на приложения се смята за износ“, посочва източникът. Той твърди, че ще бъде запазен достъпът до безплатните услуги на Google – търсaчката, Gmail и Google Maps.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: googlePayPalкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
ссс преди 9 години
Тези които искат да притискат Русия, нека си припомнят обсадата на Ленинград. Ще уплашат руснака с ограничаване на електронни лиготии!!! Американците явно не знаят с кого си имат работа!!
9
3
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Mnooooooooogo dobre. Kitai sami se ograni4avat ot tova zlo! ;-)
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 19 векХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ ГИ УВАЖАВА, А ЧЕ ТРЕТОПОЛОВИТЕ СКОТОВЕ НЕ ГИ УВАЖАВАТ НЕ Е ВАЖНО.
7
12
 
6
 
! Отговори
19 век преди 9 години
Крим и Русия в 19 век. Те и без това са там. Да припомня че в държавата Русия "пазител на православието" се проведоха многохилядни митинги осъждащи карикатурите на Мохамед и одобряващи негласно убийствата. Човек се чуди дали не е в арабска държава. И после искат християнският свят да ги уважава?!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това действие е сексистко и ще засегне главно кримчанките, защото няма какво да преместят в отговор.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГУГЪЛ ДА СЕ РАЗКАРА ОТ ЕВРОПА НАПРАВО.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4... Русия си живее в 19 век акп искаш заминавай и ти за Азия ...Според великите пророци - Настрадамус, Кейси, Фатима, Ванга - Европа ще е в руини след война около това наше време.Така че идеята ти за преместване в Азия или Сибир не е толкова лоша.
3
7
 
11
 
! Отговори
Доктор Айболит преди 9 години
Американската мечка е по-голяма от руската, верно е.Но е направена от изкуствена кожа, напълнена е с вестници, и анимирана от Холивуд.А руската е направена от месо, косми, мускули, сухожилия, зъби и нокти.И е маааааалко раздразнителна напоследък.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължавайте с увеличаване на натиска, то търпението на руската мечка не е безкрайно и само със сорри едва ли ще се разминете.
1
8
 
20
 
! Отговори
Марин Маринов преди 9 години
Американоеврейски мекерета. То Крим и Русия все с Pay Pal са плащали досега...Вън авантажиите от Русия...